Opus Land crește investiția în Cosmopolis: 29 de milioane de euro pentru 2021

Opus Land majorează investiția anuală în dezvoltarea Cosmopolis, unul dintre cele mai mari  proiecte imobiliare din țară, la 29 de milioane de euro. Astfel, suma alocată pentru anul acesta este cu circa o treime mai mare față de cea dedicată investiției din 2020.

Aproximativ 500 de noi locuințe se vor adăuga în 2021 celor peste 4.100 deja finalizate în cadrul Cosmopolis. Dintre acestea, aproape jumătate vor fi vile, proiectul adaptându-se astfel noilor tendințe apărute pe piață în contextul pandemiei.

Va fi continuată, totodată, dezvoltarea infrastructurii generale a proiectului, prin adăugarea de noi facilități sau extinderea celor deja existente. Strip mall-ul, de exemplu, urmează să își tripleze suprafața, ajungând până la 14.000 de mp închiriabili.

Infrastructura rutieră, care numără deja zeci de kilometri de drumuri, va continua să fie extinsă și în 2021, clădirea în care va funcționa școala primară de stat a fost deja finalizată și predată către autorități, iar în acest an vor fi amenajate noi zone verzi și minimum 12 noi piscine, care se vor adăuga celor 35 existente deja în cadrul proiectului.

„2020 a fost un an bun pentru Cosmopolis, în ciuda contextului general existent. Ne-am adaptat foarte rapid, ceea ce ne-a permis să înregistrăm rezultate similare cu cele din anii anteriori, un rezultat excepțional ținând cont că două luni am fost în lockdown”, a declarat Gabriel Voicu, vicepreședinte SVN România și project manager Cosmopolis. SVN România este consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului.

În total, pe parcursul anului trecut, au fost încheiate 488 de tranzacții noi în cadrul proiectului imobiliar aflat la nord de București.

Invesițiile totale realizate în Cosmopolis până în acest moment se ridică la peste 350 de milioane de euro, iar comunitatea din cadrul ansamblului este estimată că va ajunge să depășească 13.000 de persoane la finalul anului 2021.

Citește și: Casă sau apartament? Locuințele românilor în raport cu cele ale altor europeni

Citește și: Ce marjă de negociere își iau proprietarii când scot la vânzare un apartament?

Citește și: DEZVOLTATORUL VIITORULUI – Nu doar un proiect imobiliar, un micro-univers. Cu o viziune bine definită pe termen lung, acest dezvoltator crește o comunitate care va ajunge la 30.000 de locuitori

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])