Parcului20 intră în faza a doua de dezvoltare. Gomez, Cordia: „Perspectivele de piață sunt favorabile, în ciuda situației create de pandemia COVID-19”

Proiectul rezidențial Parcului20, dezvoltat de Cordia România în Capitală, intră în faza a doua de construcție. S-au rezervat deja primele apartamente.

Dezvoltatorul Cordia România, parte a grupului Futureal din Ungaria cu investiții în mai multe țări europene, a realizat recepția cu autoritățile pentru prima fază a ansamblului Parcului20, situat în zona Expoziției din București, și a demarat lucrările de construcție pentru a doua fază.

Din septembrie au fost demarate și vânzările pentru locuințele disponibile în faza a doua.

„Prima fază a Parcului20 este vândută în prezent în proporție de peste 70%, am semnat peste 30 de rezervări pentru apartamente în faza a doua și am început lucrările de construcție pentru a doua fază a proiectului, compusă din 220 de apartamente destinate segmentului rezidențial mediu-superior”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și Spania.

„Perspectivele de piață sunt favorabile, în ciuda situației create de pandemia COVID-19, datorită cererii și facilităților implementate de către autorități. Una dintre cele mai importante astfel de facilități pentru segmentul rezidențial este modificarea legii prin care TVA-ul de 5% este aplicat pentru apartamentele cu un preț de maximum 140.000 de euro”, a mai adăugat acesta.

În opinia reprezentantului Cordia, o astfel de modificare va permite mai multor persoane să cumpere apartamente mai spațioase și de calitate superioară.

Citește și: TVA 5%, acum pentru locuințele de până la 140.000 de euro

Citește și: Unul dintre cei mai vechi dezvoltatori din țară vorbește despre modificările aduse pentru TVA 5%: O gură de oxigen pentru piața rezidențială

Antreprenorul general pentru faza II de dezvoltare din Parcului20 va fi tot compania Concelex, care s-a implicat și în prima fază a proiectului rezidențial.

Parcului20 va cuprinde la finalizare 485 de locuințe și este unul dintre primele proiecte inteligente din România, în care toate apartamentele sunt echipate standard cu sisteme smart home de ultimă generație.

Investiția totală în acest proiect se ridică la 40 de milioane de euro. Suma reprezintă doar o mică parte din planul de investiții al dezvoltatorului. Cordia România vrea să dezvolte și alte proiecte rezidențiale pe cinci loturi de teren cumpărate în zona central-nordică a Bucureștiului, cu o investiție în valoare de 120 de milioane de euro. Portofoliul companiei pe plan local ar urma să atingă, pe termen mediu, 2.000 de apartamente.

În plus, un buget de 40 de milioane de euro este alocat pentru achiziția de noi terenuri în Capitală.

Investițiile pentru expansiunea pe piața imobiliară din România vor fi parțial finanțate utilizând un procent din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei.

În noiembrie anul trecut, Cordia a emis obligațiuni în valoare de 135 de milioane de euro pentru 7 ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane de euro pe 10 ani pentru a-și finanța expansiunea internațională.

Citește și: Cum va arăta proiectul exclusivist One Peninsula? E vândut în proporție de 40%

Citește și: Zona din București unde prețurile au crescut cu aproape 21% într-un an

Citește și: Venituri cu 35% mai mari în primele nouă luni pentru Impact Developer & Contractor. S-au tranzacționat 258 de unități în două proiecte

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])