Peste 16.000 de locuințe noi în 2020 în Capitală și împrejurimi? Un nou record poate să apară pe piața locală

Peste 16.000 de locuințe noi ar putea fi livrate în București și în împrejurimi până la finalul acestui an, fapt ce ar rezulta în atingerea unui nou record pe piața locală.

Înregistrarea acestui nivel record de livrări de locuințe ar reprezenta o creștere cu aproape 8% față de 2019, an care a fost, la rândul său, cel mai bun din istoria pieței rezidențiale locale, potrivit raportului „Residential Market Genome 2020” întocmit de SVN România.

În jur de 22% din totalul stocului din acest an s-a dezvoltat în zona de sud a Capitalei. Este vorba de aproximativ 4.500 de apartamente noi. Zona de vest rămâne, totodată, un pol rezidențial principal în 2020 datorită proiectelor aflate în dezvoltare la marginea orașului și în zona Lujerului.

Gradele de absorbție ale proiectelor nou finalizate s-au menținut ridicate în București. Cele mai multe locuințe au fost pre-contractate încă de anul trecut.

Segmentul mass market a redevenit majoritar în oferta nouă, cu o cotă de 55,5% din total, într-un context de dezvoltare accelerată a zonelor Militari, Berceni și Theodor Pallady.

Mai bine de 9.000 de apartamente și case se află, la ora actuală, în diverse stadii de dezvoltare în Capitală și în împrejurimi, cu termene de livrare anunțate pentru 2021.

În următorii doi ani, tot mai multe locuințe ar urma să fie livrate în zone precum Bucureștii Noi, Bucur Obor, Sisești și în proximitarea Bulevardului Timișoara. Evoluția situației generate de criza sanitară poate influența însă decisiv aceste planuri.

Citește și: Revenire vizibilă pe piața rezidențială în trimestrul III. Prețurile s-au stabilizat, iar cererea este în creștere

Citește și: 47% dintre cei care își caută apartament în Drumul Taberei vor o locuință lângă metrou. Ce potențial de dezvoltare există pe segmentul nou?

Citește și: Cerere tot mai mare pentru case în România. Amenințarea unui nou lockdown face ca tendința să se mențină pe viitor

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])