Proiect rezidențial de aproape 62 de milioane de euro în Constanța. S-a dat startul lucrărilor

Unul dintre cei mai vechi dezvoltatori activi pe piața locală, Impact Developer&Contractor, a dat startul lucrărilor pentru proiectul Boreal Plus din Constanța, cu o valoare de piață estimată la 61,6 milioane de euro.

Boreal Plus este o extensie a cartierului Boreal, primul proiect rezidențial construit de dezvoltator în 2010 în zona de nord a orașului de pe malul Mării Negre, și se va extinde pe o suprafață de 4 hectare.

Acesta va cuprinde 693 de locuințe premium, vile și apartamente, și va fi construit în perioada 2020-2023. Prima fază cuprinde patru vile individuale și 14 cuplate la calcan, pentru care lucrările au fost demarate deja. Unitățile pot fi precontractate începând de luna viitoare și urmează să fie livrate în septembrie.

Boreal Plus va include și nouă blocuri cu regim maxim de înălțime P+11E. Acestea se află în fază de autorizare și vor fi dezvoltate în trei etape. Prima dintre ele va cuprinde trei blocuri cu 210 apartamente care vor fi livrate anul viitor, cea de-a doua alte două blocuri cu 133 de apartamente care vor fi finalizate în 2022, iar ultima fază ca cuprinde patru blocuri cu 332 de apartamente pentru care lucrările vor fi finalizate în 2023.

În total, acestea vor cuprinde 227 de studiouri, 342 de apartamente cu 2 camere și 106 apartamente cu 3 camere, la care se vor adăuga și 811 locuri de parcare, dintre care aproape 300 dispuse într-o parcare etajată cu 4 niveluri.

„Proiectul Boreal Plus marchează reîntoarcerea Impact în Constanța. Am fost printre pionierii dezvoltărilor rezidențiale din oraș după Revoluție, deschizând zona rezidențială Tomis prin proiectul Boreal. Constanța a rămas în atenția noastră ca o zonă cu potențial rezidențial deosebit, dat atât de interesul turistic al zonei, dar mai ales de prospectele de dezvoltare economică. Suntem încrezători că expansiunea economică a zonei portuare va continua să consolideze statutul de hub comercial regional major al orașului și, împreună cu avantaje precum prezența unui puternic centru universitar sau conectivitatea foarte bună cu Capitala, va contribui în perioada imediat următoare la ieșirea orașului din zona de stagnare economică a ultimilor ani, transformându-l în zona economică a țarii cu una dintre cele mai mari rate de creștere”, este de părere Sorin Apostol, CEO Impact Developer&Contractor.

„Primele semne ale acestei reveniri le-am văzut deja pe piața rezidențială din ultimii doi ani în care cererea de locuințe noi a crescut susținut în Constanța. De aceea, credem că lansarea proiectului Boreal Plus vine într-un moment optim, mai ales că ne propunem să aducem pe piața rezidențială din Constanța un mix unic de calitate, stil și accesibilitate”, a mai spus Apostol.

Proiectul se poziționează pe segmentul mediu-ridicat, având ca target persoanele cu venit peste medie și mare, și este completat de o gamă largă de servicii și facilități, de la acces securizat, la spații comerciale și office, parc cu loc de joacă pentru copii și până la grădiniță. Boreal Plus are prevăzute zone verzi amenajate pe o suprafață de 12.000 de mp.

Impact Developer&Contractor are 29 de ani de activitate în domeniu în care a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de mp construiți și mai bine de 4.000 de unități livrate.

Cel mai mare proiect al dezvoltatorului este Greenfield Băneasa, demarat în 2007 în zona de nord a Capitalei, unde s-au construit până acum peste 2.500 de locuințe. În 2018, au fost demarate și lucrările pentru proiectul Luxuria Domenii Residence, tot în nordul Bucureștiului, un ansamblu de lux cu 630 de apartamente care va fi finalizat spre sfârșitul acestui an.

Citește și: Tranzacțiile imobiliare din România, după o lună de COVID-19. Peste 48.000 de imobile vândute – DATE OFICIALE

Citește și: România, pe primul loc în UE. Avans semnificativ la nivelul lucrărilor de construcții în februarie

Citește și: Proiectul One Herăstrău Towers, 85% precontractat. Stadiul lucrărilor

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])