Școală și grădiniță publică în Greenfield. Câți copii sunt așteptați la ore și ce facilități vor avea la dispoziție?

Dezvoltatorul Impact Developer&Contractor donează către autorități un teren pentru construcția unei școli și a unei grădinițe publice în cadrul Greenfield Residence, proiectul său fanion situat în nordul Capitalei. În prezent, în zonă locuiesc aproximativ 1.500 de copii de vârstă școlară și preșcolară, iar cea mai apropiată unitate de învățământ se află la o distanță de peste 4 kilometri, potrivit companiei.

Impact Developer&Contractor a înaintat Primăriei Generale a Municipiului București și Consiliului General al Municipiului București (CGMB) oferta de donație pentru un teren intravilan cu o suprafață de 9.620 de mp, limitrof cartierului Greenfield.

Consiliul Local al Sectorului 1 a votat favorabil solicitarea către CGMB pentru primirea în administrare în vederea construirii pe acest teren a unei școli și a unei grădinițe publice, împreună cu toate anexele și utilitățile necesare, conform proiectului anexat actului de donație și întregii documentații tehnice pentru autorizația de construire, donate, de asemenea, cu titlu gratuit.

Școala va cuprinde 13 săli de clasă, cinci laboratoare și două ateliere.

Există, în acest sens, deja un acord de acceptare de principiu din partea Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice Sector 1, iar demararea lucrărilor ar urma să se facă până la finalul acestui an.

Valoarea donației se ridică la aproximativ 1,75 milioane de euro, împreună cu proiectul pentru construcția celor două unități de învățământ.

Grădinița va dispune de un spațiu de joacă acoperit.

În școală vor putea învăța două serii de câte 390 de copii în 13 săli de clasă. Școala va cuprinde și cinci laboratoare (chimie, biologie, fizică, informatică, limbi străine), două ateliere (muzică și arte), o sală after-school, o bibliotecă, o sală de sport, un spațiu de bufet, un oficiu alimentar, un magazin școlar și un foaier multifuncțional. La aceste se adaugă un cabinet logopedic, unul de consiliere pedagogică și unul medical.

Elevii vor avea, totodată, la dispoziție o curte interioară acoperită, un teren de sport în aer liber, o curte de recreație parțial acoperită și platforme pentru parcarea bicicletelor.

Grădinița va putea primi 150 de copii în 15 săli de clasă și va include, printre altele, o sală multifuncțională, un cabinet medical, un oficiu alimentar și o curte de joacă acoperită.

Citește și: Muzee, un parc și cea mai mare parcare din țară. Peste 2,8 miliarde de euro pentru un proiect de anvergură propus pentru revitalizarea Romexpo

Citește și: O poziție precaut-optimistă: piața rezidențială în contextul COVID-19, prin ochii dezvoltatorului Ovidiu Șandor

Citește și: România, pe primul loc în topul european. Creșteri semnificative la nivelul lucrărilor de construcții

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])