Trei noi birouri RE/MAX, în Timișoara, Cluj-Napoca și București. Modelul clasic al intermedierii este „învechit, greoi și netransparent”

Proprietarii birourilor au în vedere crearea unei culturi axate pe învățare și dezvoltare continuă în rândul agenților.

Rețeaua de francize RE/MAX România a anunțat deschiderea a trei noi unități în unele dintre cele mai active piețe imobiliare ale țării, respectiv în Timișoara, Cluj-Napoca și București. În urma inaugurării birourilor RE/MAX Ambassadors, RE/MAX Atlas și RE/MAX Exclusive, Timișoara numără în prezent două unități RE/MAX, Clujul, șapte, iar Capitala conduce topul cu 18 francize ale brandului, explică oficialii rețelei.

Potrivit acestora, RE/MAX Ambassadors, unitatea nou deschisă în Timișoara, își propune să mizeze pe îmbinarea tehnologiei cu domeniul imobiliar. Aceasta este menită să se adapteze cerințelor unui oraș aflat în continuă reinventare, concentrat pe tehnologie, artă și creație, dinamic din punctul de vedere al investițiilor și tranzacțiilor imobiliare. Cei cinci Brokeri-Owneri ai agenției, respectiv Adrian Cioată, Rareș Fâșie, Eugen Mareș, Marius Popa și Mirabela Fâșie, au ales parteneriatul cu RE/MAX cu scopul de a schimba modelul tradițional de business în domeniul intermedierii imobiliare – de la concurență între agenți, la colaborare în favoarea intereselor clientului. „Printre obiectivele noii companii se numără: crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea celor care vor să înceapă un business propriu în consultanță imobiliară, o cultură axată pe învățare și dezvoltare continuă, precum și specializarea agenților pe toate domeniile sectorului imobiliar”, completează reprezentanții RE/MAX.

„Modelul clasic după care funcționează intermedierea imobiliară este învechit, greoi și netransparent, însă putem schimba în bine această paradigmă. Ne propunem să schimbăm rolul agentului – din prestator de servicii imobiliare, în reprezentant al vânzătorului sau cumpărătorului. Educația, alături de standardizarea proceselor operaționale, sunt valorile centrale ale rețelei RE/MAX, drept pentru care am ales acest brand pentru a oferi clienților garanția calității serviciilor oferite.”

Adrian Cioată, Broker-Owner RE/MAX Ambassadors

Afilierea la un brand recunoscut, soluția celor aflați la început de drum

RE/MAX Atlas, a șaptea franciză din Cluj, a fost lansată de Cristian Chiriță, un antreprenor fără experiență pe piața imobiliară, care a mizat pe expertiza brandului RE/MAX pentru obținerea de cunoștințe în real-estate și îndrumare în formarea unei echipe. După cinci ani de activitate în domeniul transporturilor, respectiv o specializare profesională în acest segment, Chiriță a decis să-și continue cariera în domeniul consultanței imobiliare. „Am ales să colaborez cu RE/MAX deoarece îmi oferă posibilitatea de dezvoltare mult mai rapidă decât dacă aș fi făcut un business pe cont propriu. Ca obiective îmi propun să formez o echipă închegată, să creștem împreună și să avem în portofoliu o varietate cât mai mare de proiecte”, subliniază Cristian Chiriță.

RE/MAX Exclusive, cel mai nou birou al rețelei pe piața bucureșteană, va fi condus de Silviu Zamfir, în calitate de Broker-Owner. După o activitate de peste 22 de ani în domeniul HoReCa, acesta a decis să colaboreze cu RE/MAX tocmai pentru a-și asigura trecerea facilă către un domeniu în care nu are experiență. „După o cercetare amănunțită am înțeles concret puterea și importanța brandului, iar printre motivele care m-au determinat să aleg RE/MAX se numără: calitatea de lider mondial pe segmentul său, fiind și cea mai puternică rețea pe plan local, programul educațional complet, precum și suportul permanent asigurat pe tot parcursul colaborării”, spune Silviu Zamfir. Dincolo de acumularea de experiență profesională, pentru dezvoltarea biroului acesta are în vedere recrutarea de agenți competenți, cu aceeași viziune a brandului, oferirea de servicii complete și de calitate superioară tuturor clienților, precum și recunoașterea pe plan local a biroului propriu.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])