Un ansamblu rezidențial din București, primul certificat LEED Gold for Neighborhood Development

Primul ansamblu rezidențial din România care a obținut certificarea LEED for Neighborhood Development, la nivelul Gold, este construit în nordul Bucureștiului de Point Development, subsidiara locală a grupului israelian Shikun & Binui prezent în peste 20 de țări din lume.

Este vorba despre proiectul City Point, situat în zona Aviației-Pipera. Distincția LEED for Neighborhood Development: Plan and Design (LEED-ND) a fost acordată de US Green Building Council. Ansamblul a devenit, astfel, al șaselea din Europa certificat LEED-ND și al treilea atestat la nivel Gold. Certificarea este gândită pentru a ajuta la dezvoltarea unor cartiere mai bune, mai sustenabile și mai bine conectate.

Pe lângă locație, printre principalele criterii distinctive care au ajutat în acumularea punctajului ce a dus la obținerea certificării s-au numărat – facilitarea și încurajarea transportului alternativ, accesul la funcțiuni diverse complementare locuirii – inclusiv facilități recreative și sportive, existența străzilor umbrite destinate în totalitate circulației pietonale, eficienţa energetică și reducerea consumului de apă potabilă în cadrul clădirilor, sistemul centralizat de încălzire, dar și reducerea poluării luminoase și a efectului insulei de căldură.

La ora actuală, City Point se află în a doua etapă de dezvoltare. Demarate în 2019, lucrările de extindere ale proiectului presupun o investiție de 100 milioane de euro și vor fi încheiate în 2023.

Stadiul lucrărilor pentru City Point în luna februarie.

În faza a doua vor fi livrate peste 400 de unități dispuse în trei imobile cu regim de înălțime P+12E, respectiv P+18E, alături de 500 de locuri de parcare, mai bine de 6.000 de mp de spații verzi cu alei pietonale și pistă de alergare și construcții multifuncționale care vor acomoda facilități de tip SPA, sală de fitness, spații comerciale și un spațiu deschis de co-working.

Lucrările pentru faza II ar urma să fie finalizate în 2023.

Aproximativ 70% din totalul apartamentelor aferente primului bloc al fazei II sunt deja contractate. Până la sfârșitul anului, dezvoltatorul estimează că va finaliza primele 107 unități.

Subsidiara Shikun & Binui este prezentă pe piața din România de aproximativ 15 ani. Point Development este o companie specializată în ansambluri rezidențiale pe segmentele medium și premium, iar din portofoliul său fac parte și proiectele New Point din Pipera și Green Point din zona Basarabia.

Citește și: Mai puțini bani pentru Noua Casă. Află bugetul pentru 2021 și câți cumpărători ar urma să beneficieze de Noua Casă 2021

Citește și: Cresc sau scad prețurile în 2021? Opinia unui dezvoltator care a livrat deja peste 2.000 de apartamente în România

Citește și: În cât timp vinzi un apartament în marile orașe? Pe cea mai scumpă piață din țară ai nevoie de 86 de zile

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])