Premier Estate Management și The Estate fuzionează

Premier Estate Management, una din principalele companii de consultanță imobiliară active pe piața locală, anunță extinderea activităților prin integrarea serviciilor de Property Management în portofoliul agenției.

Extinderea pe piața locală are loc în urma fuziunii cu The Estate, companie locală specializată în servicii de Property Management, cu experiență de peste 5 ani și peste 160 de contracte active în acest moment. Contextul este favorabil având în vedere creșterea segmentului Buy-to-Let, într-una din cele mai bune perioade pe care piața imobiliară locală a traversat-o. De altfel, 15% din totalul tranzacțiilor din piață au ca obiect declarat achiziționarea unui apartament în scop investițional pentru o închiriere ulterioară, randamentele depășind în unele cazuri 8% pe an. Volumul achizițiilor pentru închiriere este chiar mai mare pe segmentul apartamentelor noi din ansambluri rezidențiale în zone cu un nivel al chiriilor peste medie.

rsz_andreea_comsa

“După creșterea portofoliului nostru cu o serie de noi proiecte, un pas firesc pe care l-am urmărit în dezvoltarea companiei este de a ne extinde serviciile pentru a deveni o agenție imobiliară completă, care oferă întreaga paletă de servicii, de la consultanță de business până la property management, o nișă care crește în această perioadă”, subliniază Andreea Comșa, CEO Premier Estate Management.

Extinderea serviciilor companiei se bazează pe consolidarea segmentului achizițiilor în scop investițional. Serviciile de Property Management vor include relația permanentă cu chiriașul, inclusiv fidelizarea acestuia, rezolvarea problemelor de natură tehnică (intervenții, revizii centrale termice, aparate de aer condiționat, verificarea radiatoarelor, managementul furnizorilor de servicii), gestionarea taxelor și urmărirea plăților de către chiriași, diverse aspecte administrative sau tehnice. Comunicarea cu proprietarul are loc prin intermediul unui soft specializat special dezvoltat pentru astfel de servicii de către echipa The Estate, iar costul serviciilor începe de la 60 de euro/lună+TVA.

“Parteneriatul cu echipa Premier Estate Management reprezintă un pas firesc în dezvoltarea companiei The Estate. Lucrăm de peste 5 ani cu investitori privaţi şi dezvoltatori imobiliari pentru care oferim servicii de management al proprietăților închiriate şi care apreciază libertatea pe care o câştigă, odată cu introducerea apartamentului achizionat în scop investiţional, în sistemul de management dezoltat de către The Estate, pentru prima data în România. Ne bucurăm ca profesionalismul nostru este apreciat de o agenţie de renume precum Premier Estate Management.”, spune Laura Baciu, cofondator The Estate.

Nu în ultimul rând, un modul opțional în cadrul noului serviciu este cel de administrare financiară. În baza unei procuri, agenția preia demersurile de înregistrare a contractelor de închiriere și a procedurilor auxiliare, precum rezilieri înainte de termen. De asemenea, preluarea deciziilor de impunere și transmiterea către proprietar a obligațiilor financiare sunt acoperite de aceste servicii.

 „De asemenea, în cadrul pachetelor de servicii de property management oferite de către Premier Estate Management, echipa The Estate se va ocupa și de închirierea apartamentelor. Diferența majoră față de serviciile unei agenții imobiliare în acest caz este că noi, administrând proprietatea pe termen lung, alegem cu mare grijă chiriașul şi agreăm împreună o colaborare benefică pentru toate părțile implicate – proprietar și chiriaș . Un chiriaș rămâne în medie 34 de luni în apartamentele administrate de noi”, explică Laura Baciu, cofondator The Estate.

În ceea ce privește prețurile, chiria medie solicitată pentru proprietățile rezidențiale pentru care proprietarii apelează la servicii de property management este ușor mai ridicată decât media pe piață fiind vorba în principal de imobile noi. Astfel, o garsonieră se închiriază cu 350 euro pe lună. Pe segmentul apartamentelor cu două camere, chiriile medii se situează la 500-550 euro, iar pentru apartamentele cu trei camere, prețul solicitat se situează 750 euro pe lună. Pe segmentul garsonierelor, cele mai scumpe zone sunt Centrul Vechi, Splaiul Unirii și Aviației unde chiriile se încadrează între 400 și 450 euro. În cazul apartamentelor cu două camere, în zone precum Herăstrău, Primăverii și Amzei chiriile medii se situează între 540 și 650 de euro/lună. Cele mai scumpe zone pentru apartamentele cu trei camere sunt Nordului, Piața Victoriei și Primăverii cu chirii medii cuprinse între 750 și 950 euro/lună.