Prețul manoperei în construcții a crescut cu 40%. Antoanela Comșa: „Pentru 5 lei în plus muncitorii pleacă de la mine la vecini”

Prețul manoperei în construcții a crescut în ultimii ani cu 40% pe fondul cererii mari, iar forța de muncă este limitată și muncitorii ajung să plece către alte proiecte chiar dacă diferența de bani pe care o primesc este foarte mică, susține Antoanela Comșa, directorul general al Gran Via România.

pretul manoperei in constructii

„Mă sperie toate proiectele anunțate în București. În fiecare zi mai citesc despre un proiect care este în faza de autorizare și care are sute de apartamente. Înțeleg că există cerere, dar parcă sunt prea multe. Și asta pentru că nu găsești forță de muncă”, a declarat Comșa pentru Economica.

„Pentru 5 lei în plus muncitorii pleacă de la mine la vecini. Este clar că acest lucru nu va duce la nimic bun”, a mai adăugat aceasta.

Directorul general al Gran Via România a mai spus și că prețurile materialelor de construcții au crescut în ultimii ani chiar și cu 30%. Pentru a ține cheltuielile în frâu, compania a ales, printre altele, să plătească integral unele materiale pentru a obține reduceri.

În portofoliul dezvoltatorului Gran Via se află, în prezent, trei proiecte – Timișoara 58 Apartments, Gran Via Park și Aviației Apartments, toate în Capitală. Acestea cuprind 2.400 de apartamente, dintre care peste 500 au fost livrate.

Reprezentanții companiei au anunțat recent și că așteaptă autorizația de construire pentru un proiect nou în Constanța, Gran Via Marina, care ar urma să cuprindă, la finalizare, 800-850 de apartamente.

Citește și: Grupul Gran Via investește 17 milioane de euro într-un nou proiect rezidențial amplasat în nordul Capitalei

Citește și: Antoanela Comșa – Nu cred că toate proiectele imobiliare anunțate se vor finaliza

Citește și: De ce nu avem infrastructură? „Oamenii nu vor să cedeze un metru lățime din terenul lor” pentru a se rezolva problema, spune președintele AREI

 

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])