Primăria Municipiului Cluj–Napoca şi compania Veridio au realizat o sinteză a preţurilor de tranzacţionare pentru imobilele din oraş.
Pe oricine ai întreba din comunitatea imobiliară despre preţurile de tranzacţionare ale locuinţelor, vei obţine, ca răspuns, cel mult o sprânceană ridicată atoateştiutor. „Secretul” acesta este mai bine păzit, în România, decât aurul american de la Fort Knox.
Excepţie face Cluj–Napoca, un oraş care se remarcă prin pionierat în mai multe domenii şi în care preţurile de tranzacţionare sunt, de acum, informaţii la îndemâna tuturor, prin a doua ediţie a broşurii “Tranzacţii imobiliare Cluj–Napoca”, realizată de compania Veridio cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.
“Apariţia primei broşuri referitoare la sinteza tranzacţiilor imobiliare înregistrate la o primărie din România a avut loc anul trecut, când împreună cu Direcţia Impozite şi Taxe a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca am elaborat documentul aferent perioade mai-decembrie 2013”, spune, în cuvântul înainte al broşurii, Adrian Vascu, senior partner Veridio şi preşedinte al ANEVAR. „Călătoria continuă, aşa că acum aveţi la dispoziţie ediţia următoare a broşurii care include sinteza tranzacţiilor imobiliare înregistrate în anul 2013.”
În următoarele zile vă vom prezenta, într-un nou serial marca CPI, date despre preţurile de tranzacţionare ale apartamentelor din diverse cartiere ale Clujului.
Până atunci, iată câteva date generale:
6.355 de tranzacţii imobiliare au avut loc în Cluj în anul 2014
28,6% este creşterea anualizată a numărului de tranzacţii în 2014 faţă de 2013
283,9 milioane de euro este valoarea tranzacţiilor imobiliare realizate în Cluj în 2014, în creştere cu 22,8% faţă de 2013
3.749 din numărul total de tranzacţii imobiliare din Cluj au vizat apartamentele din Cluj, cu o valoare cumulată de tranzacţionare de 169,4 milioane de euro
363 de case în valoare de 36 de milioane de euru au fost vândute în 2014 în Cluj
383 de tranzacţii cu terenuri au avut loc în Cluj în 2014, cu o valoare de tranzacţionare de 15,8 milioane de euro
832 de euro pe metru pătrat a fost preţul mediu de tranzacţionare în 2014, în creştere faţă de valoarea de 821 de euro pe metru pătrat înregistrată în cele şapte luni monitorizate în 2013