Prețurile locuințelor din România au crescut, într-un an, mai mult ca în Germania, Austria sau Franța

Prețurile locuințelor s-au majorat, în trimestrul al treilea al anului trecut comparativ cu perioada similară din 2017, cu 4,3% atât la nivelul Uniunii Europene (UE), cât și la nivelul zonei euro, arată datele biroului de statistică Eurostat. Iată cum au evoluat acestea în România.

preturile locuintelor romania eurostat 2018

Cele mai mari creșteri în ritm anual s-au înregistrat, în perioada menționată, în Slovenia, Olanda și Irlanda. În acest caz, prețurile locuințelor s-au majorat cu 15,1%, respectiv cu 10,2% și cu 9,1%.

Și în România s-a putut observa o creștere la nivelul prețurilor locuințelor. Confrom datelor Eurostat, aceasta a fost cu 5,7% și a depășit creșterile înregistrate în țări precum Germania (5,4%), Austria (4,9%), Marea Britanie (3,1%) sau Franța (2,8%).

Scăderi ale prețurilor s-au înregistrat, în trimestrul al treilea al anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, în Suedia și în Italia, cu 2,1%, respectiv cu 0,8%.

evolutie preturi locuinte europa 2018
Infografic: Eurostat

Față de trimestrul anterior, în trimestrul al treilea prețurile locuințelor au crescut cu 1,5% în UE și cu 1,6% la nivelul zonei euro.

Cele mai mari creșteri au apărut în Olanda (3,3%), în Malta (3,1%) și în Croația (2,8%).

România s-a aflat în rândul celor cinci state europene în care s-au înregistrat scăderi ale prețurilor locuințelor. În cazul țării noastre, scăderea a fost cu 0,7%, a doua cea mai semnificativă din UE după Italia, unde locuințele s-au ieftinit cu 0,8%.

Celelalte state europene în care s-au observat reduceri ale prețurilor au fost Finlanda (-0,4%), Slovacia (-0,3%) și Ungaria (-0,2%).

Citește și: Lucrările de construcții, în scădere în România pe parcursul lunii noiembrie. Ce s-a întâmplat în alte țări europene

Citește și: Mai bine de jumătate de milion de imobile, înregistrate de ANCPI în 2018

Citește și: Topul județelor unde s-au vândut cele mai multe imobile la finalul anului 2018

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])