Prima suburbie verde din România va fi construită în nordul Bucureștiului cu o investiție de 100 de milioane de euro

Alesonor, dezvoltator imobiliar cu o experiență de peste 15 ani în domeniul rezidențial de lux, lansează un nou proiect de anvergură – prima suburbie verde din România.

Prima suburbie verde din România va cuprinde 400 de vile verzi și va fi amplasată în zona de nord a Capitalei. Investiția în acest proiect este estimată la 100 de milioane de euro.

„Având experiența dezvoltării cu succes a ansamblului rezidențial Amber Gardens în comuna Tunari, am ales să continuăm să investim într-un proiect reprezentativ – prima suburbie verde din România, tot în zona Pipera-Tunari, zona cu cel mai mare potențial de dezvoltare pe termen lung din punct de vedere administrativ și ca poziționare”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.

„Ne adresăm tuturor celor care aspiră la un stil de viață wellness, echilibrat, preocupați de calitatea vieții și de confortul pe care îl oferă locuința personală și care își doresc să își crească familiile într-o comunitate în mijlocul naturii, într-o suburbie proiectată în detaliu, de la plan urbanistic, infrastructură, design și implicare a comunității în crearea unei vieți sociale active”, a mai explicat Skouras.

Complexul va beneficia, printre altele, de o infrastructură completă, spații de co-working cu săli de conferință, zone de recreere, sport, spa și restaurante. În plus, familiile vor avea la disponiziție școală, grădiniță și afterschool în apropiere.

Prima suburbie verde din România dispune, de asemenea, de acces direct la pădurea Băneasa. Proiectul se remarcă printr-un masterplan unic – 85% teren fără construcții și cel mai mic coeficient de utilizare a terenului, fiind dominat de spații verzi și clădiri joase.

„Astăzi, pădurile sunt defrișate pentru a construi clădiri. Noi ne-am propus să prelungim pădurea în mijlocul comunității pe care o construim”, a mai explicat reprezentantul Alesonor.

Dezvoltatorul a anunțat la sfârșitul lunii februarie că demarează construcția ultimelor 24 de locuințe verzi de lux din cadrul ansamblului rezidențial Amber Gardens.

Citește și: În ce stadiu se află lucrările la Amber Gardens, primul ansamblu rezidențial cu locuințe verzi de lux din București

În portofoliul Alesonor se mai găsește proiectul rezidențial Clover Residence, aflat în apropiere de Piața Victoriei din București, care cuprinde 9 apartamente de lux, dar și Magnolia Residence proiect cu 40 de apartamente de lux amplasat la doi pași de Parcul Regia Maria, și Almond Tree Residence, proiect rezidențial cu apartamente de 3 și 4 camere, săli private de sport, piscină și terasă pe acoperiș. Un proiect mixt dezvoltat de companie este Ivy Office Residence, care cuprinde apartamente de lux și birouri de clasa A, tot din Capitală.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])