Primăria Capitalei vrea să reabiliteze termic 132 de blocuri din trei sectoare

Primăria Capitalei vrea să reabiliteze termic 132 de blocuri aflate în sectoarele 3, 4 și 6, potrivit unor proiecte de hotărâre aprobate, joi, de consilierii generali.

reabilitare termica

Investiția totală ar urma să se ridice la 216 milioane de lei, o parte semnificativă din această sumă, respectiv 148 de milioane de lei, urmând să fie alocată pentru reabilitarea termică a 101 blocuri aflate în sectorul 3 al Capitalei.

Alte 16 blocuri vor fi reabilitate în sectorul 4, în timp ce în sectorul 6 al Bucureștiului sunt avute în vedere 15 blocuri. Valoarea lucrărilor este estimată la 31 de milioane de lei, respectiv la 37 de milioane de lei, potrivit Hotnews.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au menționat, totodată, că alocările au fost făcute în funcție de sumele solicitate de primăriile de sector și de actele depuse de acestea. Ei au adăugat, totodată, că Primăria Sectorului 5 nu a depus documentele necesare intrării în program.

Costurile de reabilitare termică a blocurilor vor fi suportate în proporție de 80% de Primăria Capitalei, iar restul de 20% de asociațiile de proprietari.

Listele cu blocurile ce urmează să fie reabilitate termic pot și consultate aici: sector 3, sector 4, sector 6.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])