Prime Kapital, anunț neașteptat ca răspuns la COVID-19. „Dispunem de o bază robustă de fonduri proprii”

Prime Kapital răspunde la incertitudinea creată de pandemia de COVID-19 prin plasarea tuturor avansurilor plătite de clienți pentru cumpărarea locuințelor din proiectele sale, dar și a depozitelor viitoare, în conturi fiduciare. Astfel, dezvoltatorul nu mai are acces la depozitele clienților până când locuințele nu sunt finalizate și livrate către aceștia.

Conturile fiduciale vor fi deschise la bănci de renume și gestionate separat, cu supraveghere independentă. Dacă locuința nu este livrată în termenul promis, avansul ar urma să fie returnat în mod automat către client din fondul fiduciar.

Reprezentanții companiei spun că dispun de sumele necesare pentru a-și continua dezvoltarea proiectelor, fără a apela la banii plătiți de cumpărători ca avans.

„Prime Kapital este o companie finanțată din surse proprii și, din acest motiv, nu are nevoie să folosească sumele plătite în avans de clienți pentru a-și dezvolta proiectele. Avansurile clienților reprezintă o formă de angajament din partea celor care își doresc o locuință și nu o sursă de finanțare gratuită pentru dezvoltator. În acest context, pandemia COVID-19 evidențiază ceea ce considerăm a fi o nevoie clară, exacerbată de consecințele economice negative actuale, de separare a procesului vânzării locuințelor de riscurile inerente dezvoltării proiectelor rezidențiale”, a declarat Maggie Kitshoff, Residential & Office Managing Director în cadrul companiei.

„Prime Kapital răspunde acestei nevoi imediate prin implementarea conturilor fiduciare care sunt separate de conturile prin care își desfășoară activitățile curente. În acest fel ne consolidăm poziția de lider pe piață care construiește comunități durabile și de calitate în baza unei viziuni pe termen lung. Dispunem de o bază robustă de fonduri proprii, fapt care ne permite să realizăm proiectele planificate fără a depinde de finanțări atrase de la clienții noștri”, a mai adăugat ea.

Dezvoltatorul are în derulare, în momentul de față, primele sale două proiecte rezidențiale de pe plan local. Primul dintre acestea, Avalon Estate, se află în zona de nord a Bucureștiului și va cuprinde 746 de locuințe.

Foto: proiectul Avalon Estate lansat de Prime Kapital

Autorizația de construire pentru întreg proiectul a fost emisă, iar începerea lucrărilor va fi anunțată în perioada următoare, potrivit dezvoltatorului.

Foto: proiectul Marmura Residence situat în apropierea stației de metrou Jiului

Cel de-al doilea, Marmura Residence, este situat în cartierul Bucureștii Noi din Capitală, și cuprinde 465 de studiouri, apartamente cu 2,3 și 4 camere și duplexuri.

Foto: stadiul lucrărilor pentru proiectul Marmura Residence, mai 2020

Lucrările de construcție la subsoluri sunt în curs de desfășurare și vor ajunge la parter în luna iulie. Proprietarii vor putea să se mute în noile locuințe din trimestrul al treilea al anului viitor.

Citește și: Creșterea din turismul intern, o oportunitate pentru investitori. „Ne așteptăm la o schimbare de paradigmă”

Citește și: 80% din apartamentele One Mircea Eliade, precontractate. Când se mută primii proprietari?

Citește și: S-a dat startul lucrărilor pentru un nou proiect în Capitală. Investiția depășește 20 de milioane de euro

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])