Principala provocare a anului 2020 pentru dezvoltatori, în opinia unui grup cu investiții de 200 de milioane de euro în România

Principala provocare pe care o vor întâmpina anul acesta dezvoltatorii va influența inclusiv termenele de livrare pentru proiectele aflate în construcție, spun reprezentanții unui grup spaniol prezent în România de 15 ani.

„Pentru 2020 principala provocare a dezvoltatorilor rezidențiali este criza forței de muncă din industria construcțiilor cu consecințe directe în presiunea pe cost și termenele de livrare”, a declarat Antoanela Comșa, directorul general al Gran Via România, subsidiara locală a grupului spaniol Gran Via, prezent în țara noastră cu proiecte pe trei nișe de piață, respectiv mass market, middle market și premium.

Gran Via are în lucru, anul acesta, ultima fază de dezvoltare pentru ansamblul Timișoara 58 din București, amplasat pe terenul fostei fabrici Frigocom, dar și prima etapă a proiectului Gran Via Marina, primul demarat în afara Capitalei. Gran Via Marina va fi construit în Constanța, iar blocul care va fi predat în 2020 va cuprinde 192 de locuințe, de la studio-uri la apartamente cu 2 și 3 camere și duplex-uri.

Foto: ansamblu rezidențial Gran Via Marina din Constanța

Conform proiectului, Gran Via Marina ar urma să cuprindă la finalizate opt clădiri rezidențiale și o clădire de birouri.

Dezvoltatorul pregătește și noi faze pentru Gran Via Park și Aviației Apartments, ambele fiind proiecte de tip brownfield, construite pe terenurile unor foste fabrici din București.

În cazul ansamblului Gran Via Park, cel mai mare ca număr de unități livrate din portofoliul companiei, construcția a fost realizată în locul fostei fabrici Electrotehnica din sectorul 6. Investiția necesară pentru lucrările realizate până acum în cazul proiectului Aviației Apartments s-a ridicat la 17 milioane de euro. Acesta cuprinde aproape 300 de apartamente și este amplasat în sectorul 1, pe terenul unde a funcționat în trecut fabrica Paste Băneasa.

Foto: ansamblul rezidențial Aviației Apartments din București

În cei 15 ani de activitate pe piața românească, dezvoltatorul a făcut investiții de peste 200 de milioane de euro și a livrat aproximativ 1.800 de apartamente.

Citește și: Anunțul ministrului Finanțelor despre Prima Casă. Ce criterii de eligibilitate vor fi luate în calcul?

Citește și: Orașul european unde locuințele se vând cu aproape 13.000 de euro/mp. Cum stă România în raport cu alte țări din regiune?

Citește și: Prețurile lucrărilor de construcții, în creștere în următoarele luni, spun managerii din domeniu

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])