Profilul cumpărătorilor de locuințe premium

Vârsta clienților potențiali pe segmentul de locuințe premium variază între 28 și 55 de ani.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-niche-market-cartoon-business-idea-concept-image47223775În condițiile unei cereri în creștere pe segmentul locuințelor premium, este important să cunoaștem care este profilul cumpărătorilor potențiali de astfel de apartamente. Potrivit companiei de consultanță imobiliară DTZ Echinox, cumpărătorii se diferențiază în funcție de tipul de apartament.

Astfel, pentru apartamentele cu un dormitor, cumpărătorii sunt în general persoane singure, cu vârste cuprinse între 28 și 34 de ani; pe segmentul locuințelor cu două dormitoare, clienții sunt reprezentați de cupluri cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani, fără copii sau cu un copil; în timp ce pe segmentul cu trei dormitoare vorbim despre cupluri cu vârsta între 35 și 55 de ani, cu unul sau doi copii. Penthouse-urile sunt căutate de persoane cu venituri mari.

Zona de nord a Capitalei s-a remarcat, în ultima perioadă, în privința cererii pentru apartamente premium, unul dintre motive fiind hub-urile de birouri dezvoltate în această parte a orașului.