Programul Prima Casă 2018 a primit oficial undă verde. Care sunt băncile partenere

Reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunță lansarea oficială a Programului Prima Casă 2018. Iată care sunt băncile partenere.

Programul Prima Casă 2018 a primit oficial undă verde din partea Ministerului Finanțelor Publice, cu plafonul de 2 miliarde de lei.

Băncile partenere vor fi în acest an Bancpost, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Românească, Banca Transilvania și Unicredit Bank.

„De-a lungul celor zece ani de derulare, Programul Prima Casă a fost adaptat gradual la tendințele pieței și la nevoile consumatorilor, dovedindu-se astfel unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale”, a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM, potrivit unui comunicat de presă emis de instituție.

„Dintr-o perspectivă socială, Programul Prima Casă a extins accesul la creditul ipotecar către segmentul persoanelor tinere, cu vârste până în 35 de ani, cu efect direct în crearea unei premize de stabilitate pentru tânăra generație”, a mai adăugat acesta.

Ca noutate, în 2018 alocarea plafonului total între bănci se va realiza cu aplicarea criteriilor și procedurilor de evaluare a activității desfășurate de acestea în anul 2017, în funcție de pondere garanțiilor acordate de fiecare bancă din totalul celor acordate în cadrul programului.

Noua strategie de alocare a plafoanelor se aliniază cu reducerea graduală a intervenției statului în procesul de creditare ipotecară prin garantare, în contextul dezvoltării pieței creditului ipotecar și al creșterii accesului populației la produsele standard ale băncilor.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])