Proiectele boutique, vedete la tIMOn

În prezent, pe piața bucureșteană sunt în construcție sau deja finalizate un număr de 100 de proiecte boutique.
Center_Living_ApartmentsPotrivit reprezentanților Târgului Imobiliar National (tIMOn), apetitul pentru achizițiile imobiliare crește în rândul consumatorilor, în ciuda ”presupuselor efecte” ale legii dării în plată.

”Construcția de proiecte rezidențiale de tip boutique, cu un număr redus de apartamente, cel mai adesea personalizate pentru fiecare client și amplasate în zone ultracentrale și centrale din București este un nou trend pe piața locală în ultimii ani ”, spun reprezentanții tIMOn.

Astfel de proiecte vin să completeze oferta de pe piața rezidențială locală și sunt dezvoltate fie de investitori consacrați, fie de către persoane fizice române sau străine. Un element pe care îl au în comun acești investitori este faptul că vor să dezvolte un proiect unic, cu arhitectură nonconformistă și cu un design care să diferențieze pe piață locuințele pe care le vând. Cele mai multe dintre locuințele din astfel de proiecte sunt utilate cu piese de mobilier sau obiecte sanitare de designer, iar arhitectura este de cele mai multe ori recompensată cu diverse premii de specialitate.

Deși aceste proiecte includ un număr redus de locuințe, maximum 40 de apartamente, investițiile alocate dezvoltării sunt destul de ridicate și ajung la câteva milioane de euro având în vedere faptul că se acordă o atenție deosebită arhitecturii, designului, finisajelor și materialelor care sunt utilizate în construcție.
Potrivit datelor timon, unde vor fi expuse în exclusivitate 30 de astfel de proiecte, pe piața din București sunt în construcție sau au fost finalizate peste 100 de astfel de proiecte, dar care în total nu au mai mult de 1.000 de locuințe.