Proprietarii au plătit în 2017 peste 365 de milioane de lei la ANAF pentru veniturile obținute din chirii

Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au colectat pe parcursul anului 2017 peste 365 de milioane de lei din taxele și impozitele aferente contractelor de închiriere.

Anul trecut, ANAF a încasat peste 365 de milioane de lei din taxe și impozite aferente contractelor de închiriere, din care suma de 157,2 milioane de lei a fost plătită doar de către proprietarii din regiunea București-Ilfov.

Totodată, pe parcursul anului 2017 au fost înregistrate la ANAF cu 30.000 de contracte de închiriere în plus față de numărul total din 2016, respectiv aproape 373.000 de contracte.

Doar la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București s-a colectat suma de 157,2 milioane de lei, cu 5,9 milioane de lei mai mult față de 2016, și au fost înregistrate aproape 8.000 de contracte de către proprietarii din Capitală și din județul Ilfov, potrivit datelor Economica.net.

Tot în București, mai exact în sectorul 4, a fost declarată la ANAF una dintre cele mai mici chirii din țară, de 1 leu. O astfel de chirie simbolică a mai fost declarată la Fisc și de proprietari din județele Arad, Iași, Suceava, Argeș, Prahova și Ialomița.

De menționat este și faptul că în sectorul 1 al Capitalei a fost declarată una dintre cele mai mari chirii din România, respectiv de 3,96 milioane de lei. Alte chirii cu valori mari au mai fost semnalate în Cluj și Iași, respectiv 3,25 milioane de lei și 2,9 milioane de lei.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])