Râmnicu Vâlcea și Ploiești, printre orașele aflate în atenția dezvoltatorului Speedwell

Deși piața din București rămâne prioritară și reprezintă unul dintre principalele puncte de interes ale dezvoltatorului Speedwell, reprezentanții companiei ne-au declarat că nu pierd din vedere și continuă să analizeze și oportunitățile disponibile în orașe secundare și terțiare din țară, precum Râmnicu Vâlcea, Ploiești și Galați.

record park cluj

„Speedwell se concentreazză asupra proiectelor mixte de regenerare urbană, fie prin adăugarea unor funcții lipsă la o zonă existentă, fie prin regenerarea unui vechi sit industrial în apropierea centrului orașului. Locația și serviciile sunt esențiale pentru crearea unui mediu urban plăcut și scopul este de a crea comunități, și nu clădiri”, a mai menționat pentru CPI Didier Balcaen, unul dintre cei doi fondatori ai Speedwell.

Omul de afaceri belgian ne-a explicat, totodată, că în vara anului trecut compania sa a achiziționat două terenuri de 50.000 de mp în zona Jandarmeriei din Capitală, în acord cu strategia menționată și în dorința de a aduce împreună prin noile proiecte „timpul liber, serviciul și cumpărăturile, de a reduce timpul de călătorie și de a spori calitatea vieții”.

„În ciuda îmbunătățirii situației economice din ultimii 3 ani în care costurile terenurilor au crescut din nou, Speedwell continuă să caute locații adecvate la un nivel accesibil, concentrându-se pe analizarea terenurilor de mari dimensiuni sau găsirea de elemente care adaugă valoare proiectelor”, ne-a mai spus Balcaen.

Anul trecut, dezvoltatorul a finalizat construcția turnului de birouri Unirii View și a lansat două proiecte. Este vorba despre Triama Residence, ansamblu rezidențial situat în sectorul 2 al Bucureștiului, care va fi alcătuit din 202 unități, și de Record Park din Cluj-Napoca, un proiect mixt dezvoltat pe un teren de 17.000 de mp, care va dispune de o suprafață construită de 37.000 de mp și va include 236 de apartamente, 12.000 de mp de birouri, 1.000 de mp de spații comerciale și 7.000 de mp de spații verzi. Agentul exclusiv al acestora este Imoteca.

Citește și: Aproape toate apartamentele disponibile în prima fază de dezvoltate în Record Park, vândute la câteva luni de la lansare. Când este așteptată livrarea acestora

Citește și: Investiție de 42 de milioane de euro într-un proiect mixt din Cluj-Napoca

Citește și: Cluj-Napoca, cu un pas înaintea Bucureștiului în topul calității vieții și nu numai. Ce așteptări ar trebui să avem în următorii ani de la evoluția celor două orașe

banner CPI national 2019

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])