RE/MAX Properties: 1.000 de euro, prețul mediu pe mp de apartament în Capitală

Potrivit RE/MAX Properties, una dintre cele 3 francize din București ale RE/MAX România, prețul mediu pentru o locuinţă din Capitală se situează în jurul valorii de 1.000 euro/mp.

În unele zone ale Capitalei, prețul mediu pe metru pătrat de locuință poate ajunge  chiar și la 2.500 euro /mp. Este cazul zonei Aviatorilor, cea mai scumpă din București, potrivit RE/MAX Properties, unde prețurile medii pe metru pătrat ajung chiar și la 2.500 euro, aceasta fiind urmată de zona de Nord unde costurile se situează la 2.200 euro/mp. În Floreasca însă, în funcție de vechimea imobilului, prețurile pot varia între 900 și 1.700 euro/mp, în timp ce pentru o locuință în cartiere precum Titan sau Berceni, se achită între 700 și 850 euro/mp.

Madalina Vasile - Broker Owner REMAX Properties Bucuresti„Bineînțeles, prețurile variază dramatic de la o zonă la alta în funcție de facilități precum accesul la mijloacele de transport, apropierea față de parcuri sau alte centre de interes. De asemenea, anul construcției imobilului, dar și finisajele apartamentului aduc un impact în valoarea finală a locuinței”, a afirmat Mădălina Vasile (foto), Broker/Owner RE/MAX Properties.

Vânzarea terenurilor, resuscitată datorită necesarului de locuințe

În ultimul an și jumătate, vânzarea terenurilor a cunoscut un trend ascendent, majoritatea solicitărilor fiind pentru terenuri potrivite pentru ridicarea proiectelor imobiliare, de la mici dimensiuni până la complexe ample, de sute de apartamente.

„Din punct de vedere al volumului, cele mai multe tranzacții sunt, desigur, pe segmentul rezidențial. Valoric, însă, investitorii au cel mai important cuvânt de spus, iar aceștia caută oportunități de extindere atât în București, cât și în zone adiacente acestuia”, a completat reprezentanta RE/MAX Properties.

În ceea ce privește segmentul comercial, cele mai multe tranzacții sunt reprezentate de spațiile comerciale ale căror prețuri variază între 300.000 – 500.000 euro, prețurile acestora fiind motivate de localizarea spațiului și oferirea unui vad comercial.