Două clădiri de birouri din Cluj-Napoca, cumpărate de elvețieni

Hitch&Mosher Real Estate, unul dintre principalii jucători de pe piața imobiliară din zona de vest a țării, a încheiat procesul de tranzacționare pentru două clădiri de birouri din Cluj-Napoca către unul dintre clienții săi din Elveția. 

Este vorba despre Olimpia Business Center, prima clădire de birouri clasa A din oraș, inaugurată în 2006, și clădirea de birouri modernă Silver Business Center. Ambele găzduiesc companii cu renume pe plan național și internațional.

„Vânzarea celor două clădiri de birouri demonstrează, dacă mai era necesar, ponderea semnificativă a segmentului office pe piața investițiilor în real estate”, a declarat Marius Șchiopotă, Managing Partner Hitch&Mosher. Agenția, înființată în 2005, a reprezentat și consiliat cumpărătorul.

În prima jumătate a anului 2019 au fost tranzacționați, la nivel național, 239.500 de mp de birouri, în creștere cu aproape 18% față de perioada similară a lui 2018. Tranzacțiile reprezintă aproximativ 60% din volumul total tranzacționat pe parcursul anului trecut, iar dacă ritmul se va menține până la sfârșitul lui 2019, atunci nivelul din 2018 ar putea fi depășit cu 20%, potrivit estimărilor făcute recent de JLL România.

Capitala a atras, tot în această perioadă, cel mai mare volum de tranzacții, mai exact 88% din totalul național. Aici suprafața închiriabilă a ajuns la 101.500 mp, iar cele mai căutate zone au fost Floreasca-Barbu Văcărescu, CBD (Central Business District), Nord-Expoziției și Dimitrie Pompeiu.

Pe poziția a doua în topul orașelor care au atras cel mai mare volum de tranzacții s-a aflat în al doilea trimestru Cluj-Napoca (6.300 de mp). Următoarele două poziții au fost ocupate de Timișoara (4.000 mp) și Iași (3.550 mp).

Citește și: Cele mai multe spații office moderne din București au în apropiere o stație de metrou. Zonele care atrag dezvoltatorii

Citește și: Cele mai multe spații de birouri din București, ocupate în trimestrul II de companii din IT&C, BPO și SCC

Citește și: Cum au evoluat tranzacțiile pe segmentul office în prima jumătate a lui 2019? Dacă se menține ritmul, nivelul din 2018 poate fi depășit cu 20% anul acesta

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])