Investiție de 100 de milioane de euro în două proiecte office din centrul Capitalei

Dezvoltatorul Forte Partners anunță investiții de circa 100 de milioane de euro în două proiecte office prin care își propune să revitalizeze și să modernizeze zona centrală a Capitalei.

proiect office matei milo

Primul dintre acestea, cu o valoare de 40 de milioane de euro, este proiectul Matei Millo care constă într-o clădire de birouri cu nouă etaje. Lucrările au fost demarate în acest caz de la începutul anului 2019, până acum dezvoltatorul obținând și certificarea BREEAM Excellent pentru clădire, cu cel mai mare scor acordat unui proiect office din București (83,2).

Suprafața totală închiriabilă a proiectului este de 9.000 de mp, acesta urmând să includă și 130 de locuri de parcare. Livrarea sa este așteptată în trimestrul III al anului viitor.

Matei Millo forte partners

Forte Partners investește o sumă considerabilă și în proiectul Tandem care ar urma să fie finalizat la sfârșitul lui 2021. Lucrările de dezafectare a vechii clădiri Tandem au fost demarate recent.

proiect office tandem

Ambele proiecte sunt localizate la doi pași de Palatul Telefoanelor și fac parte dintr-o inițiativă lansată de dezvoltator, sub denumirea Sectorul 0, pe segmentul office premium. Se dorește astfel dezvoltarea unor clădiri de birouri destinate comunităților creative, atât companiilor, cât și celor care lucrează pe cont propriu, perfect integrate în stilul arhitectural înconjurător.

„Dorim să dezvoltăm proiecte de impact, sustenabile, care transformă orașul, care modelează viețile celor care lucrează sau locuiesc în ele”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și cofondator Forte Partners.

„Avem în vedere, în dezvoltarea proiectelor Matei Millo și Tandem, toate caracteristicile clădirilor moderne de birouri, printre care se numără eficiența energetică, grija pentru comunitatea locală și bunăstarea angajaților care vor lucra acolo”, a mai adăugat el.

Dezvoltatorul Forte Partners a fost fondat în anul 2014 și are în portofoliu proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro. În momentul de față, compania are în derulare și un ansamblu rezidențial în Capitală – Aviației Park.

Citește și: Forte Partners obține certificare „Green Homes” pentru prima fază dintr-un proiect de 37 de milioane de euro

Citește și: Cum au evoluat tranzacțiile pe segmentul office în prima jumătate a lui 2019? Dacă se menține ritmul, nivelul din 2018 poate fi depășit cu 20% anul acesta

Citește și: Cele mai multe spații office moderne din București au în apropiere o stație de metrou. Zonele care atrag dezvoltatorii

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])