O clădire de birouri din Londra, prima certificată cu standardul dezvoltat în România IMMUNE Building Standard. Urmează una din București

Prima clădire de birouri din lume care a obținut certificarea IMMUNE Building Standard se află în Londra și este sediul central al companiei internaționale de consultanță și construcții Mace.

IMMUNE Building Standard este un standard global open-source conceput special pentru a combate riscurile pentru sănătate la locul de muncă.

Acesta a fost inițiat de fondatorul Genesis Property și președintele European Property Federation, Liviu Tudor, și dezvoltat în România împreună cu o echipă internațională de experți în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcții, inginerie și facility management.

„Pandemia de COVID-19 a schimbat radical modul în care trăim, lucrăm și interacționăm și a subliniat cât de important este ca firmele din întreaga lume să fie pregătite pentru o astfel de criză. Cu excepția spitalelor, clinicilor și <camerelor sterile> dedicate cercetării științifice, nicio altă clădire nu a fost pregătită cu adevărat până acum pentru a face față unei provocări pandemice precum COVID-19”, a declarat Liviu Tudor.

„Mace a demonstrat leadership remarcabil în creșterea sistemului imunitar al sediului lor și în certificarea rezistenței acestuia cu IMMUNE”, a mai adăugat el.

După ce a aplicat măsuri extinse din colecția de peste 120 de criterii IMMUNE recomandate, Mace a obținut eticheta Powerful pentru sediul central, echivalentă cu 4 stele din 5.

Certificarea se bazează pe procesul de evaluare IMMUNE realizat de BuildGreen, un evaluator independent autorizat al clădirilor care a contribuit la dezvoltarea acestui standard.

La ora actuală și o clădire din România parcurge procesul de certificare. Este vorba despre sediul central al Ericsson situat în București, în clădirea H3 din West Gate Business District. Pentru aceasta e dorește obținerea etichetei IMMUNE Resilient, care este echivalentă cu 5 stele din 5.

Citește și: Prețurile apartamentelor continuă să crească. Excepție în Timișoara

Citește și: 2020, între pandemie și alegeri. Cum se văd de la Chișinău perspectivele pieței imobiliare?

Citește și: Circa 4.000 de autorizații, eliberate într-o lună pentru clădiri rezidențiale

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])