Tranzacția care marchează intrarea pieței de investiții din România într-o nouă etapă de dezvoltare

Un investitor din Orientul Mijlociu a intrat pe piața imobiliară din România prin achiziția unei clădiri de birouri situate în imediata vecinătate a Tribunalului București, la doi pași de Piața Unirii din centrul Capitalei.

tranzactie cladire birouri day tower

„Această tranzacție marchează intrarea într-o nouă etapă de dezvoltare a pieței de investiții din România. Tranzacția va determina creșterea încrederii altor investitori și dezvoltatori în premisele pozitive ale pieței imobiliare din București”, a declarat Codrin Matei, Managing Partner al Crosspoint Real Estate, compania de consultanță care a reprezentat dezvoltatorul Dimitris Mourkakos din cadrul Day Group.

Clădirea cu spații de birouri clasa A Day Tower a fost finalizată la sfârșitul lui 2018. Imobilul găzduiește sediul Enel – unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de energie electrică – și dispune de o suprafață construită de 19.000 mp. Day Tower este o clădire certificată BREEAM, gradul Excelent.

Cumpărătorul imobilului, Corporate Finance House Group – companie de investiții libaneză înființată în 1998, a fost asistat în tranzacție de Savills, unul dintre principalii jucători din real estate la nivel mondial. Crosspoint Real Estate este asociatul internațional Savills în România.

„Aceasta este prima investiție a clientului nostru în București, prevăzută a fi una dintre primele zece piețe europene cu cea mai rapidă dezvoltare pentru următorii cinci ani. Aceasta urmează o tendință de creștere a capitalului internațional la care am asistat, care vizează randamentele prime disponibile pe piețele din Europa Centrală și de Est”, a declarat Chris Gillum, Head of Offices, Regional Investment Advisory EMEA pentru Savills.

„Compresia randamentelor prime la clădirile de birouri pe care am observat-o în ultimii ani, precum și diversificarea capitalului vor determina, cel mai probabil, o creștere a lichidității și, ulterior, o repoziționare a pieței românești drept o destinație care nu mai poate fi ignorată de marile fonduri de investiții”, a adăugat și Codrin Matei.

Citește și: Smighelschi, Crosspoint Real Estate: Este nevoie de profesioniști în imobiliare care să promoveze România peste hotare

Citește și: Investiție de 100 de milioane de euro în două proiecte office din centrul Capitalei

Citește și: Cele mai multe spații office moderne din București au în apropiere o stație de metrou. Zonele care atrag dezvoltatorii

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])