Rețeaua Facebook devine impersonală, dar profesională

Tot mai puțini utilizatori folosesc rețeaua socială pentru informații personale sau conținut original.

FacebookUn studiu recent, citat de realtor.org, arată o scădere de 21% a conținutului original sau al informațiilor personale printre cei 1,6 miliarde de utilizatori din fiecare lună ai Facebook.

”Această tendință indică o vulnerabilitate a gigantului social”, se arată într-un articol publicat de revista americană Fortune. Astfel, ceea ce a început ca ”un spațiu intim și special pentru a împărtăți lucruri cu ceilalți devine o mare platformă impersonală și profesională”.

Erin Griffith, editorialist Fortune, crede că acest declin este cauzat parțial de creșterea conținutului profesional de pe Facebook. Rețeaua socială a stimulat creșterea acestui tip de content, dar Griffith spune că acest gen de informații poate fi găsit oriunde online și că astfel Facebook își pierde identitatea. Mai mult decât atât, pe măsură ce acest conținut profesional acaparează rețeaua socială, din ce în ce mai mulți utilizatori sunt reticenți în a posta glume, fotografii sau păreri personale pe care tind să le considere nelalocul lor.

”Platforma nu mai este un loc pentru conversații intime între prieteni”, notează Griffith, adăugând că daă rețeaua vrea să-și mențină atuurile care au făcut-o specială trebuie să pună accentul pe intimitate.