Reynaers România: Piața construcțiilor, creștere de 10% în 2016

Reprezentanții companiei cu activități în segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii spun că rezidențialul și clădirile de birouri sunt principalii factori de creștere.

Daniel Popa, Country Manager Reynaers RomâniaAnul acesta va aduce, potrivit Reynaers România, o creştere a pieţei construcțiilor cu aproximativ 10 procente. Acest avans se datorează atât numărului mare de clădiri de birouri ce se construiesc în special în Bucureşti, cât şi majorării segmentului rezidenţial. În plus, potrivit companiei, clienţii sunt tot mai atenţi la ce tip de produse aleg pentru proiectele pe care le demarează, punând accent pe calitate şi durabilitate.

Anul trecut, Reynaers Aluminium România, parte a liderului european pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, a raportat în prima jumătate a acestui an un avans cu circa 7% a cifrei de afaceri, comparativ cu perioada similară a anului trecut, evoluând astfel în linie cu piaţa de profil.

„Deschiderea centrului logistic din apropierea Capitalei, dezvoltarea echipei şi evoluţia pozitivă a pieţei de construcţii, în general, şi a celei de profil, în particular, au avut un impact pozitiv în dezvoltarea afacerilor companiei în primul semestru din acest an”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers România.

Astfel, potrivit afirmaţiilor sale, business-ul companiei a ajuns la circa 3 milioane de euro în primele şase luni din 2016, comparativ cu 2,7 milioane de euro, în anul precedent.

“Echipa noastră de arhitecţi şi ingineri şi-a alocat mai mult de 40% din timp pentru a oferi suport tehnic şi soluţii arhitecturale unor proiecte mari, începute încă de anul trecut. Consultanţa acordată celor mai importanţi parteneri – precum antreprenori generali, firme de project management şi birouri de arhitectură – a reprezentat o altă parte considerabilă a implicării noastre în proiectele din piaţă”, a subliniat Daniel Popa.

Astfel, în prima jumătate a anului în curs, Reynaers România a livrat produse atât pentru proiecte din ţară, cât şi pentru export.

Aşteptările de creştere ale companiei se bazează şi pe succesul avut odată cu lansarea Masterline, soluţie prin intermediul căreia s-a ajuns la optimizarea performanţelor la un cost foarte bun. De asemenea, în luna aprilie, compania a lansat Masterline 8, un sistem pentru ferestre disponibil în 3 variante de design, ceea ce îl recomandă pentru orice categorie de proiect, indiferent de stilul arhitectural vizat. Acesta a fost foarte bine primit de piaţa de profil, astfel că, în perioada aprilie – iunie, sistemul a fost deja vândut în 5 proiecte locale pe segmentul rezidenţial.

Raportat la consolidarea business-ului, luând în considerare creşterea substanţială de anul trecut, compania preconizează afaceri în ascensiune la 8 milioane de euro în acest an.

„Această creştere nu va fi susţinută doar de proiectele interne. Estimăm că până la finele anului business-ul Reynaers România va fi susţinutşi de creşterea comenzilor pentru export”, a mai declarat Daniel Popa.

În ceea ce priveşte prezenţa pe piaţa locală, potrivit lui Daniel Popa, 60% din vânzări sunt reprezentate de profilele destinate faţadelor cortină. Pe plan secund se află, cu 30% din vânzări, reperele pentru uşi şi ferestre, restul fiind atribuit reperelor pentru uşi glisante.

 

 

B2B Marketing, Events & Education Coordinator