Rezidențial 2016: Semne bune anul are! (III)

Legea dării în plată a făcut valuri la finalul anului trecut, însă soldul creditelor și-a continuat creșterea.

Motto: ”Viitorul și trecutul/Sunt a filei două fețe/Vede-n capăt începutul/Cine știe să le-nvețe” – Mihai Eminescu, ”Glossă”.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-romanian-money-lei-image19732882Aprobarea de către Camera Deputaților a legii dării în plată, la sfârșitul lunii noiembrie 2015, a făcut valuri în mediul bancar și în cel imobiliar. Reprezentanții băncilor au adus în discuție riscurile la care vor fi supuse instituțiile financiare, în timp ce consultanții imobiliari au vorbit despre posibilitatea creșterii avansurilor cerute pentru acordarea creditelor ipotecare.

Totul s-a dovedit a fi însă o furtună într-un pahar cu apă, întrucât președintele Klaus Iohannis nu a promulgat legea și a retrimis-o înapoi Parlamentului spre reexaminare, spunând că, în loc să-i ajute pe cei cu credite, are potențialul de a crea noi dificultăți.

Între timp, tendința de creștere a creditelor în lei pentru locuințe este o certitudine a anului trecut, așa cumse poate observa din graficul de mai jos.

Despre toate aceste tendințe și nu numai vom vorbi și la CPI Național, eveniment ce va avea loc în zilele de 10 și 11 februarie la București. Nu uitați să vă înscrieți AICI la Premiile Imobiliare.ro, ce vor fi decernate în cadrul unei gale la CPI Național.