Rezidențialul, pondere mare în creșterea pieței de izolații

Anul trecut, segmentul rezidențial a avut o contribușie majoră la creșterea pieței de termosisteme.

termoizolarePiața de polistiren expandat din România a ajuns aproape de maturitate și este superioară din punct de vedere calitativ celei din Bulgaria sau Polonia, potrivit reprezentanților Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS). Maturizarea pieței de profil se datorează, în mare parte, rezultatelor înregistrate de industrie pe parcursul anului trecut, printre care se numără creșterea producției de polistiren expandat, creșterea calitativă a produselor prin majorarea densității medii și a grosimilor utilizate

“În 2015, sectorul rezidențial a avut o contribuție majoră la creșterea pieței de termosisteme, reprezentând ponderea cea mai importantă a segmentului lucrărilor de reabilitare. Ultimul trimestru al anului a adus și deblocarea finanțărilor pe fonduri europene, lucru care a generat o ușoară depășire a volumelor realizate în anul precedent”, a declarat Delia Fillip, director executiv ROMEPS.

De altfel, un indicator al creșterii producției de polistiren expandat sunt și importurile de stiren (materie primă pentru polistirenul expandat) din perioada 2014 – 2015. Astfel, conform datelor oferite Asociației Producătorilor de Polistiren Expandat din România de către Institului Național de Statistică, importul de stiren a crescut cu 4,72% în perioada ianuarie – octombrie 2015 față de 2014.

Totodată, una din caracteristicile pozitive ale pieței locale de polistiren expandat în 2015 este că aceasta a devenit superioară din punct de vedere calitativ celei din Bulgaria sau celei din Polonia, deoarece România a implementat normativele europene în ceea ce privește randamentul termic al termoizolației.