Rezidențialul, printre segmentele importante pentru Reynaers

 45% dintre clienţii indirecţi Reynaers Aluminium România sunt dezvoltatori imobiliari, atât pe segmentul office, cât şi pe segmentul centrelor comerciale şi al proiectelor rezidenţiale.

reynaers private house anstaing 7Aproape jumătate din business-ul companiei, unul dintre liderii europeni pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, este generat de proiecte imobiliare, susţinute în cele mai multe cazuri cu fonduri proprii. Aceste proiecte sunt dezvoltate şi în contextul creşterii întregii pieţe imobiliare, tendinţă care se resimte din ce în ce mai mult.

Un alt segment important de clienţi este reprezentat de companiile mari specializate în confecţionarea tâmplăriei, în procent de 25%, care au tot mai multe proiecte externe. De asemenea, companiile de tâmplările mici generează 21% din business-ul Reynaers, iar proiectele arhitecţilor şi comenzile beneficiarilor direcţi constituie 9% din cifra de afaceri a companiei.

”În ultimii ani, tendinţele ne arată că piaţa s-a maturizat, fiind din ce în ce mai educată, la toate nivelurile. Astfel, clienţii au înţeles că beneficiile tâmplăriei premium, dintre care evidenţiem garanţia de 10 ani, posibilităţile nenumărate de design sau performanţele termice ale sistemelor sunt extrem de avantajoase, mai ales în timp. În aceste condiţii, trendul nu poate să fie decât creşterea continuă a pieţei tâmplăriei de aluminiu”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers România.

Potrivit reprezentanţilor Reynaers, la maturizarea şi, în final, la creşterea pieţei locale de profil contribuie într-un mod semnificativ şi actualizarea legislaţiei, ale căror cerinţe legate de performanţă şi transferuri termice sunt tot mai ridicate.

Daniel Popa, Country Manager Reynaers România”Suntem ajutaţi foarte mult şi de legislaţia în domeniu, care practic ne provoacă să dezvoltăm într-un ritm mai rapid sisteme cu performanţe termice cât mai ridicate. Spre exemplu, clădirile noi de birouri sunt obligate să aibă certificate LEED sau BREEAM, iar arhitecţii au nevoie de libertate de design tot mai mare pentru realizarea suprafetelor vitrate mari şi dimensionarea acestora conform proiectului”, a mai adăugat Daniel Popa.

De toate aceste lucruri piaţa profită din plin, toate inovaţiile tehnologice fiind realizate atât pentru confortul şi siguranţa beneficiarilor, cât şi pentru rentabilitatea pe termen lung a investiţiei acestora şi optimizarea proceselor de lucru în ceea ce îi priveşte pe fabricanţii de tâmplărie.

Din punct de vedere regional, majoritatea proiectelor Reynaers sunt în zona de sud a ţării,  unde se află şi sediul central al Reynaers România. De asemenea, în ultimii ani, tot mai multe proiecte derulate în afara ţării şi-au adus contribuţia la creşterea business-ului companiei.