România, cel mai mic volum al investițiilor imobiliare din ultimii 6 ani

Volumul investițiilor imobiliare nu a depășit în România jumătate de miliard de euro în primele trimestre ale acestui an, arată datele companiei de consultanță imobiliară Colliers International.

volumul investitiilor imobiliare

Deși acesta este un nivel comparabil cu cel înregistrat în 2018, tranzacțiile imobiliare care au fost amânate vor duce la o scădere a volumului investițional pe plan local.

„Dacă în România la începutul anului părea că sunt șanse să trecem cu lichiditatea pieței imobiliare de pragul de un miliard de euro, o serie de tranzacții mari au fost amânate pentru 2020. Astfel, volumul pentru întregul an va fi în zona a 0,6-0,7 miliarde de euro, cea mai mică valoare din ultimii șase ani”, a declarat Mihai Pătrulescu, Senior Associate Investment Services în cadrul Colliers International România.

Există însă și unele vești bune, potrivit reprezentantului companiei de consultanță în 2020 se vor încheia tranzacții doar cu clădiri de birouri cu o valoare de aproximativ 0,6 miliarde de euro. Mai mult, în 2019 au apărut pe piață multe nume noi, un semn de bun augur pentru tranzacțiile viitoare și pentru randamente, potrivit Arena Construcțiilor.

În regiunea Europei Centrale și de Est, volumul investițiilor imobiliare a ajuns în primele trei trimestre la aproape 9 miliarde de euro. Cea mai mare cotă a fost înregistrată de tranzacțiile cu birouri, mai exact de 58%, acestea fiind urmate în top, la o distanță destul de mare, de tranzacțiile cu spații de retail.

Citește și: Încă o investiție de 20 de milioane de euro în primul proiect rezidențial al grupului Rădăcini

Citește și: Un nou complex office pe terenul fostei platforme Textile Dacia din București

Citește și: Prețurile lucrărilor de construcții vor continua să crească, estimează managerii din domeniu

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])