România, pe locul 4 în UE. Topul țărilor cu cele mai mari creșteri ale lucrărilor de construcții

România s-a clasat pe locul al patrulea în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), după o creștere de aproape 3% a lucrărilor de construcții înregistrată în mai față de luna anterioară, arată cele mai recente date publicate de Eurostat.

volumul lucrarilor de constructii eurostat mai 2018

Astfel, avansul la nivelul lucrărilor de construcții a fost mai mare decât cel observat în cazul unor țări precum Marea Britanie, Polonia sau Suedia.

În plus, România a înregistrat o creștere anuală de 2,5%, foarte apropiată de media europeană (2,6%).

lucrari de constructii mai 2018 eurostat
Infografic: Eurostat

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie ajustată la sezonalitate, a crescut în mai cu 1,2% la nivelul UE față de luna aprilie. Cel mai semnificativ avans a fost înregistrat în rândul statelor membre de Ungaria, respectiv de 6%.

  1. Ungaria – 6%
  2. Slovenia – 3,4%
  3. Germania, Cehia – 3,1%
  4. România  – 2,9%
  5. Marea Britanie – 2,8%

Singurele țări unde s-au putut observa scăderi, cu 6%, respectiv cu 3,4%, au fost Slovacia și Franța, conform datelor biroului de statistică al UE.

De menționat este și faptul că, în luna mai comparativ cu perioada similară a anului 2017, cele mai mari majorări ale lucrărilor de construcții au fost observate în Slovenia (30,2%), Polonia (23,3%) și în Ungaria (15,2%), în timp ce singurele scăderi au fost înregistrate în Franța și în Bulgaria.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])