România, pe locul al doilea în topul țărilor din UE cu cele mai mari creșteri ale lucrărilor de construcții

Lucrările de construcții au înregistrat, în februarie, o creștere de aproape 9% în România comparativ cu prima lună a anului 2019, aceasta fiind a doua cea mai semnificativă creștere aparută la nivelul statelor din rândul Uniunii Europene (UE).

lucrari de constructii eurostat februarie 2019

Lucrările de construcții au crescut cu 3% în zona euro și cu 2,3% la nivelul Uniunii, în luna februarie față de luna ianuarie, potrivit datelor publicate de biroul de statistică Eurostat.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Slovenia și în România, cu 11,9%, respectiv cu 9,8%. Topul a fost completat de Polonia unde lucrările de construcții au crescut cu 7%, ca serie ajustată la sezonalitate.

Scăderi, sub 1%, au putut fi observate în Spania, Cehia și în Finlanda.

Creștere cu peste 10% într-un an în România

Tot în luna februarie, lucrările de construcții au înregistrat o creștere cu 5,2% la nivelul zonei euro și cu 4,9% în UE, comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Ungaria și în Slovenia, cu 48,1%, respectiv cu 40,2%, conform datelor Eurostat.

Și în acest caz, România s-a numărat printre statele cu cele mai semnificative creșteri (10,5%), de această dată poziționându-se pe locul al cincilea în top, după Polonia și Germania, dar înainte de țări precum Olanda, Belgia, Bulgaria sau Danemarca.

În aceeași perioadă s-au observat scăderi în Spania, cu 4,7%, și în Franța, cu 0,5%.

Citește și: Volumul lucrărilor de construcții, în creștere în luna februarie

Citește și: Cum au evoluat prețurile apartamentelor în luna martie? Orașele în care au apărut majorări

Citește și: Topul județelor unde s-au vândut cele mai multe imobile în luna martie

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])