România, pe locul al doilea în UE. Avans de peste 30% al lucrărilor de construcții în ritm anual

Al doilea cel mai ridicat avans al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană a fost înregistrat pe parcursul lunii aprilie în România în raport cu perioada corespunzătoare a lui 2018.

lucrarile de constructii eurostat aprilie 2019

Lucrările de construcții au înregistrat o creștere în ritm anual de 31,2% în aprilie 2019, conform celor mai recente date publicate de Eurostat, biroul de statistică al UE. Astfel, țara noastră a fost surclasată doar de Ungaria, unde creșterea înregistrată a fost de 40,1%, și a reușit să depășească la acest capitol state precum Polonia, Suedia, Belgia sau Germania.

Scăderi s-au înregistrat, în schimb, în Slovacia și în Franța, cu 3,9%, respectiv cu 0,8%.

În același timp, lucrările de construcții au înregistrat un avans cu 3,9% în zona euro și cu 4,5% în UE.

România a înregistrat, totodată, cel mai mare avans al lucrărilor de construcții din UE pe parcursul lunii aprilie față de luna precedentă, cu 6,2%. Următoarele locuri în topul celor mai semnificative creșteri au fost ocupate de Belgia și de Spania.

La polul opus, cele mai mari scăderi s-au observat în cazul Sloveniei, Ungariei și Franței, cu 7,4%, respectiv cu 3,8% și cu 2,3%, conform datelor Eurostat.

Lucrările de construcții au scăzut, ca serie ajustată la sezonalitate, în aprilie comparativ cu luna precedentă cu 0,8% în zona euro și cu 0,6% la nivelul UE

În luna martie a acestui an, scăderea înregistrată a fost de 0,4% în zona euro și cu 0,7% în UE.

Citește și: Ne paște o nouă criză? Patru specialiști în imobiliare răspund

Citește și: 350 de profesioniști în imobiliare au participat la primele trei întâlniri din seria #CPIRegional2019. Calendarul următoarelor evenimente

Citește și: Peste 44.000 de imobile, vândute în luna mai. Dinamica vânzărilor în prima parte a anului

Citește și: Radiografia pieței rezidențiale, potrivit BNR. Riscurile generate de creditarea imobiliară a populației

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])