România, pe primul loc în top cu cel mai mare avans din UE la nivelul lucrărilor de construcții

Cel mai semnificativ avans apărut la nivelul lucrărilor de construcții în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE) s-a înregistrat în luna iulie, comparativ cu perioada similară din 2018, în România, arată datele publicate de biroul de statistică Eurostat.

lucrari constructii ue iulie 2019

Creșterea consemnată în România a fost de 39,5%, iar locul al doilea în clasamentul european a fost ocupat de Ungaria, unde s-a înregistrat un avans de 32,9%. Cele două țări s-au detașat semnificativ de restul statelor membre UE.

  1. România: 39,5%
  2. Ungaria: 32,9%
  3. Bulgaria: 4,3%
  4. Polonia, Portugalia: 4,2%
  5. Cehia: 3,7%
  6. Olanda: 3,4%
  7. Spania: 2,7%
  8. Belgia: 2%
  9. Germania, Finlanda: 1,9%
  10. Marea Britanie: 1,7%

Cele mai mici creșteri, sub 1%, au putut fi observate în Slovenia, Suedia și în Italia. Scăderi s-au înregistrat doar în Slovacia și în Franța, cu 7,7%, respectiv cu 2,5%, potrivit datelor Eurostat.

De menționat este și faptul că lucrările de construcții au înregistrat un avans cu 1,7% în UE și cu 1,1% la nivelul zonei euro în iulie comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Hai la #CPIBucurești2019 și pune-ți amprenta pe serviciile Imobiliare.ro de mâine. Înscrie-te acum!

Față de luna anterioară, s-a putut observa o scădere cu 0,1% în UE și cu 0,7% în zona euro. România s-a situat tot în topul statelor cu un avans înregistrat la nivelul lucrărilor de construcții. De această dată, creșterea a fost cu 4,1%, iar țara noastră a fost devansată în clasament doar de Ungaria.

La polul opus, scăderi au apărut în același interval de timp în Franța, Slovacia și în Polonia.

Citește și: Volumul lucrărilor de construcții, în creștere în perioada ianuarie-iulie 2019

Citește și: Cum va arăta noul ansamblu marca Impact din Constanța? Lucrările vor fi demarate în 2020, iar valoarea de vânzare a proiectului se ridică la 58 de milioane de euro

Citește și: Investitor vs cumpărător într-una dintre cele mai scumpe zone din București. Diferențe în comportament văzute din perspectiva dezvoltatorului

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])