Românii, dezvoltatorii și pavelele

Majoritatea românilor care îşi amenajează grădinile aleg pavele şi borduri în culori clasice, preferând formele care permit realizarea unor modele dinamice.

Symmetrica_ambientPersoanele fizice care optează pentru amenajrea grădinii cu pavele aleg, cu precădere, culori precum gri, roşu şi nuanţe apropiate de aceste culori, precum gri-antracit sau portocaliu-maro, preferinţele în sensul acesta neschimbându-se foarte mult de-a lungul timpului.

”Pavelele reprezintă un element major de personalizare a oricărei curţi, conferindu-i acesteia un aer modern şi un aspect ordonat. În ultimul timp am observat că românii pun un accent tot mai mare pe acest tip de amenajare atunci când îşi construiesc sau îşi renovează grădinile, alegând culori clasice, dar forme curajoase, pentru un efect deosebit”, declară Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

În ceea ce priveşte formele, clienţii Symmetrica sunt deschişi unei multitudini de variante. În plus, alegerea pavelelor se face tot mai mult în funcţie de destinaţia fiecărei zone a curţii, îmbinându-se astfel partea estetică, cu cea practică, potrivit reprezentanţilor companiei.

Aşadar, pentru zonele pietonale, sunt solicitate în special formele ce permit realizarea de modele – rotunjite, ascuţite, rustice sau ecologice. Ţinând cont de această tendinţă, gamele Alegria, Behaton şi Eco Natura sunt cele mai cerute din portofoliul companiei.

Dacă persoanele fizice aleg produsele pe baza propriului gust sau conform sfaturilor unui architect, dezvoltatorii nu îşi propun să facă experienţe şi să îşi surprindă clienţii, mizând în schimb pe alegeri clasice, de obicei într-o singură culoare, pentru a veni în întâmpinarea gusturilor şi aşteptărilor cât mai multor viitori locatari.

Anul trecut, din totalul business-ului Symmetrica, circa 15% a fost generat de proiectele rezidenţiale. Pe acest segment, compania a livrat circa 350.000 mp de pavele, dintre care 200.000 mp persoanelor fizice, iar restul de 150.000 mp persoanelor juridice.

Câteva dintre ansamblurile rezidenţiale care au fost în proces de dezvoltare anul trecut şi pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri sunt Cartierul Solar Bucureşti, proiecte dezvoltate de Fiald Imobiliare în Iaşi şi Bacău, White House Cluj-Napoca, Avangarde Residential Bucureşti, Arcca Vitan Village Bucuresti sau Baroque Residence Iaşi.

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori. Aceasta a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (40% din acţiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012) şi Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din întreaga ţară.