Românii preferată domeniul imobiliar atunci când vine vorba despre economisire și investiții

Românii preferată domeniul imobiliar atunci când vine vorba despre economisire și investiții, arată studiul „Evaluare complexă a relației cu surplusul financiar” lansat de Asociația Administratorilor de Fonduri din România împreună cu Institutul de Studii Financiare, Banca Comercială Română și Erste Asset Management.

investitii domeniu imobiliar

Atunci când se gândesc la cea mai bună metodă de a gestiona banii în plus, românii pun pe primul loc domeniul imobiliar, dar iar în considerare, printre altele, și pornirea unei afaceri sau o investiție într-un teren, potrivit studiului realizat pe un eșantion de 2.100 de persoane, în scopul de a înțelege mai bine percepțiile și atitudinile oamenilor vis-a vis de surplusul financiar.

infografic investitii imobiliare
Studiu „Evaluarea complexă a relației cu surplusul financiar” (Sursă HotNews)

Investițiile în proprietăți sunt importante pentru mulți și pentru a-și menține stabilitatea financiară și pentru a evita riscurile. Astfel, pentru 31,2% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18-24 de ani și 40% dintre cei cu vârste cuprinse între 25-55 de ani astfel de investiții sunt de preferat în acest caz.

infografic stabilitate financiara
Studiu „Evaluarea complexă a relației cu surplusul financiar” (Sursă Hotnews)

Totodată, întrebați „unde se duc banii suplimentari?” aproape 64% dintre cei de până în 24 de ani și circa 63% dintre cei cu vârste de peste 25 de ani au răspuns că aceștia ajung în conturi bancare, în timp ce aproape 36% (18-24 ani), respectiv 35,4% (25-55 ani) au explicat că banii sunt plasați în credite de investiții imobiliare.

infografic credite
Studiu „Evaluarea complexă a relației cu surplusul financiar” (Sursă Hotnews)

De menționat este și faptul că unele dintre cele mai mari temeri ale românilor sunt legate, potrivit studiului citat, de apariția unei noi crize financiare (38,6% 18-24 ani, 41,5% 25-55 ani) și de lipsa de stabilitate în mediului social și politic (37,4% 18-24 ani, 32,6% 25-55 ani).

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])