Românii, printre cei mai norocoși europeni. Cheltuielile aferente locuințelor lor sunt unele dintre cele mai mici din UE

Românii se pot declara norocoși. Cheltuielile aferente locuințelor lor, incluzând chiriile, costurile lucrărilor de mentenanță sau de reparații și cheltuielile pe utilități precum apă, electricitate și gaz, se mențin cu 61% sub media Uniunii Europene (UE), fapt ce poziționează țara noastră pe penultimul loc în rândul statelor membre.

cheltuieli locuinta romania

Singurele țării unde locuitorii plătesc mai puțin sunt doar Bulgaria (69% sub media UE) și Polonia (63% sub media UE), potrivit datelor biroului de statistică Eurostat.

La polul opus se află Luxemburg, unde prețurile sunt la acest capitol cu 63% peste media înregistrală la nivelul Uniunii. Acest stat este urmat în top de Marea Britanie (59% peste medie UE) și Danemarca (53% peste media UE).

preturi locuinte ue
Infografic: Eurostat

În Europa însă campioană este Elveția. Aceasta este cea mai scumpă țară pentru chirii, utilități și alte cheltuieli de întreținere a locuințelor. Elvețienii sunt nevoiți să plătească cu aproape 82% mai mult față de media UE.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])