Românii schimbă finisajele din locuințe o dată la 10 ani. Cât bugetează un astfel de upgrade și cum va evolua piața de profil în 2018

Românii aleg să își schimbe finisajele din propriile locuințe, în general, o dată la 10 ani. Aflăm mai multe despre motivele care stau la baza unei astfel de decizii, dar și despre bugetul alocat în acest sens de la Gigi Nacev, managerul Tempini România, unul dintre cele mai cunoscute branduri locale din domeniul designului ambiental și arhitecturii.

finisaje gigi nacev tempini

„În medie, în România finisajele se schimbă la un interval de 10 ani. Principalul motiv este adaptarea locuinței la tendințele actuale”, a declarat pentru CPI Gigi Nacev, adăugând că există și cazuri în care intervențiile sunt determinate de calitatea materialelor folosite sau a manoperei, având la bază decizii greșite ale investitorului.

Cât despre banii pe care îi pune deoparte un român pentru finisajele interioare, Nacev susține că de cele mai multe ori în acest sens se alocă până în 10% din bugetul total.

gigi nacev tempini romania
Foto: Gigi Nacev

„În medie, bugetul alocat pentru finisaje este cuprins între 7%-10%. Sigur, există și excepții, persoane care investesc până la 50% din bugetul total în finisaje”, ne-a mai explicat managerul Tempini România.

Cum va evolua piața finisajelor în 2018

Piața finisajelor s-a înscris pe un trend de creștere în ultimii ani, managerul Tempini așteptându-se ca acesta să se păstreze pe parcursul lui 2018.

„Piața finisajelor este în continuă creștere în ultimii trei ani. Pentru 2018 prevăd o creștere între 10%-15% față de anul precedent”, a spus Gigi Nacev.

„Dacă ne referim la plăcile ceramice, față de 2014 când piața era de circa 100 de milioane de euro, astăzi aceasta depășește valoare de 140 de milioane de euro. Cred că este un semnal important și creșterea zonei premium de la 15%, în 2014, până la circa 18% astăzi”, a mai adăugat el.

Citește și: Importanța apartamentelor de prezentare din cadrul ansablurilor rezidențiale. Ce pot afla posibilii cumpărători printr-o simplă vizionare

Citește și: Care sunt tendințele anului 2018 în materie de design interior

Cât despre planurile companiei pe care o conduce pentru anul în curs, Nacev spune că se vizează atât diversificarea, cât și dezvoltarea brandului la nivel național și internațional.

„Pot să promit că vom rămâne cei care aduc în premieră în România materialele de ultimă generație, generând pentru specialiștii români posibilitatea de a utiliza aceste materiale în propriile proiecte înaintea multora din țările cu tradiție în designul ambiental”, a explicat el.

Gigi Nacev va fi prezent, în perioada 8-10 iunie, în calitate de speaker la evenimentul anului în domeniul construcțiilor civile – CUIB, unde va discuta, printre altele, despre optimizarea bugetului, despre buna proiectare a instalațiilor și despre managementul echipelor de montaj.

Imobiliare.ro este partener oficial al evenimentului CUIB. Găsești AICI programul și lista speakerilor care vor fi prezenți la CUIB.

Citește și: Evenimentul anului în domeniul construcțiilor civile se organizează la Timișoara

Citește și: De ce să lucrezi cu un designer sau decorator când vinzi o locuință?”Gândește-te serios. Vinzi o cutie formată din ziduri și pardoseli sau spații pentru viitoare amintiri”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])