Românii sunt din ce în ce mai interesați să investească în case de vacanță. Cât costă o astfel de proprietate în România și în străinătate

Tot mai mulți români aleg să își investească economiile în proprietăți de vacanță aflate atât în România, cât și în străinătate, spun organizatorii Târgului Național Imobiliar (TNI). Astfel, oferta TNI include, în premieră pentru un eveniment de profil, proprietăți de peste hotare.

case de vacanta

Din ce în ce mai mulți români sunt interesați de achiziționarea unor case de vacanță, atât în destinații de la munte și de la mare din România, cât și din străinătate.

În acest context, la TNI, eveniment care va fi organizat în perioada 18-20 mai în București, la Palatul Parlamentului, vor fi prezentate în premieră și astfel de proprietăți.

Vizitatorii vor putea să aleagă, printre altele, dintre circa 3.000 de oferte de imobile aflate pe Valea Prahovei. Un apartament cu 2 camere va putea fi cumpărat, de exemplu, cu 40.000 de euro în Predeal și cu 32.000 de euro în Sinaia. În cadrul evenimentului va fi prezentată inclusiv o vilă aflată chiar lângă Castelul Peleș, care are un preț de vânzare de 210.000 de euro.

Cei care își doresc să achiziționeze o casă de vacanță pe litoral trebuie să știe că prețurile unor astfel de proprietăți localizate în unele dintre cele mai căutate zone de pe malul Mării Negre încep de la 32.900 de euro. Cu acest preț va fi scoasă la vânzare o garsonieră în Mamaia Nord.

Românii care au în vedere cumpărarea unei proprietăți peste hotare pot alege dintre casele disponibile în sudul Spaniei care vor fi prezentate în cadrul TNI. Un apartament cu 4 camere cu vedere la Marea Mediterană va putea fi cumpărat, de exemplu, cu 180.000 de euro, preț la care se adaugă TVA.

Citește și: Cum își aleg românii locuințele? Cele trei criterii care stau la baza achizițiilor imobiliare

Citește și: Peste 120 de companii vor participa la Târgul Național Imobiliar organizat la Palatul Parlamentului

O altă premieră în cadrul TNI este includerea de oferte din segmentul office în portofoliul evenimentului.

Vizitatorii sunt așteptați la Palatul Parlamentului vineri și sâmbătă (18-19 mai) între orele 10:00 – 19:00 și duminică (20 mai) între orele 10:00-16:00. Prețul unui bilet va fi de 10 lei.  Imobiliare.ro este partener TNI.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])