ROMEPS și Liga Habitat, parteneri în termoizolarea locuințelor

Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat şi Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) au semnat un protocol de colaborare în domeniul reabilitării termice a clădirilor.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-facade-stopping-surfacer-works-image16343769Cele două organizații se angajează să se sprijine reciproc în demersurile de informare a cetățenilor privind importanța termoizolării imobilelor, în procesul de educare a publicului pe tema accesării finanțărilor europene și a utilizării materialelor conforme pentru programele de reabilitare. Unul dintre obiectivele principale ale acestui protocol este reprezentat de monitorizarea programelor de reabilitare, în scopul acordării de asistență pentru beneficiarii care solicită acest lucru.

“În contextul în care atât ROMEPS, cât şi liga Habitat au o serie de viziuni comune, parteneriatul nostru a venit natural. Am stabilit un plan de activități și vom demara în perioada următoare o serie de acţiuni concrete prin care să atingem obiectivele asumate. Cetățenii trebuie să fie informați, iar în acest scop noi vom organiza programe de perfecționare care să clarifice etapele şi aspectele de bază ale unei termoizolări eficiente”, declară Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat are în prezent un rol activ în prevenirea și soluționarea problemelor care apar la nivelul asociațiilor de proprietari în ceea ce privește lucrările de anvelopare. În același timp, ROMEPS, beneficiind de experiența și expertiza membrilor săi, militează pentru folosirea materialelor de calitate și conforme pentru lucrările de termoizolație, astfel încât să se obţină lucrări durabile şi eficiente din punct de vedere energetic.

“ În acest moment, stadiul reabilitărilor termice este încă incipient, iar asociaţiile de proprietari din întreaga ţară trebuie să aibă la dispoziţie toate detaliile, pornind de la depunerea proiectului şi atragerea finanţării, până la detaliile tehnice privind calitatea materialelor şi aplicarea termoizolaţiei. Suntem aici să le oferim toate informaţiile de care au nevoie şi sperăm într-o deschidere cât mai mare pentru acest subiect de interes”, spune Mihai Mereuţă, preşedinte Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat.

În cadrul parteneriatului dintre cele două asociaţii vor fi organizate și desfășurate programe și campanii de informare, iar ROMEPS va asigura permanent expertiză tehnică şi va oferi răspunsuri pentru întrebările referitoare la polistirenul expandat şi importanta acestuia în lucrările de termoizolaţii.

Despre ROMEPS

ROMEPS are, în prezent, 12 membri, dintre care 4 membri fondatori (Arcon, Austrotherm, Hirsh Porozell, Swisspor), 6 membri asociaţi (Congips, Firos, Masterplast, Mindo, Onebrand, Euroconf Impex) şi 2 membri de onoare (Plastics Europe şi Isopor).