S-a lansat CEIR, o nouă asociație dedicată liderilor de pe piața imobiliară. Care sunt obiectivele până în 2021

O nouă organizație a fost lansată în rândul jucătorilor de pe piața imobiliară. Este vorba despre Comunitatea Elitelor Imobiliare din România (CEIR), ce își propune să reunească brandurile de succes din principalele orașe ale țării și să depună eforturi susținute atât în vederea standardizării domeniului, cât și pentru îmbunătățirea percepției clienților.

lansare ceir

Bazele CEIR au fost puse de trei branduri de renume, cu rezultate remarcabile, conduse de profesioniști cu zeci de ani de experiență în real estate. Este vorba despre Blitz, Eugene Estate și Inter Imobiliare.

Consiliul director este format, la rândul său, din trei membri. Cătălin Priscorniță este actualul președinte CEIR și CEO-ul agenției Blitz, activă pe piața din Cluj din 2010, cu încasări de 2,1 milioane de euro în 2017 și o echipă formată din peste 100 de persoane. Brandul său și-a început recent extinderea la nivel național cu deschiderea unui nou birou în Brașov.

Eugen Encuțescu este managerul Eugene Estate, companie de consultanță imobiliară înființată cu 19 ani în urmă în Timișoara care a intrat recent și pe piața din Capitală. Acesta ocupă poziția de vicepreședinte în cadrul noii organizații.

Ciprian Iovu, managerul Inter Imobiliare, agenție activă pe piața imobiliară din Iași din 2002, care lucrează în domeniu de 23 de ani, ocupă, la rândul său, funcția de vicepreședinte al CEIR.

Obiectivele CEIR până în 2021. „Suntem 100% convinși că vom avea succes”

Președintele organizației spune că a anticipat fondarea acesteia de câțiva ani și că își dorește ca CEIR să aducă o adevărată transformare în imobiliarele din țara noastră. „Astăzi punem o cărămidă pentru casa prosperității liderilor în imobiliare. Suntem extrem de motivați și de încântați”, a declarat Cătălin Prisconiță în cadrul evenimentului de lansare dedicat asociației pe care o conduce desfășurat, vineri, la București.

„Venim cu know how-ul imobiliar, suntem în fiecare zi ancorați în piață, în tot ce se întâmplă, conducem organizații mari, cu structuri și nevoi mari. Acesta este lucrul pe care încercăm să îl replicăm în ce vom face în CEIR. Vom investi resurse financiare, de timp și vom încerca să ne autodepășim permanent”, a mai adăugat el.

Doar în 2019, fondatorii CEIR își doresc ca organizația să ajungă deja să depășescă zece membri și să înceapă să organizeze evenimente, cursuri și workshop-uri. Până în 2021, fondatorii își propun ca asociația să depășească 30 de membri ce vor lucra împreună pentru facilitarea reglementării domeniului imobiliar.

„Noi suntem 100% convinși că vom avea succes în toate demersurile pe care le întreprindem”, a mai declarat președintele CEIR în cadrul evenimentului, argumentând că mai este mult de muncă în industria de real estate și că asociația a fost fondată de trei antreprenori de succes, puternici și hotărâți în tot ceea ce fac zi de zi.

„Nu am ales degeaba cuvântul elite. La prima vedere poate pare un cuvânt pompos, dar nu am găsit altul mai bun care să definească ceea ce ne propunem să facem, să garantăm predictibilitatea succesului. Dacă ne uităm în piața din România, așa cum este ea, principalii jucători în toate orașele importante sunt aceiași cu cei de acum 5-10-15 ani. Se schimbă agenții în companii, dar brandurile de succes rămân. Cred că de aici vine schimbarea, dintr-o coalizare a brandurilor de succes care vor rămâne și peste 10 ani indiferent de ce se va întâmpla în viitor, de criză sau de alte lucruri pe care să zicem că nu le anticipăm. De aici vine, de fapt, schimbarea sănătoasă”, a mai spus Priscorniță.

Acesta a adăugat, totodată, că membrii organizației pe care o conduce sunt dispuși să își asume eforturile necesare pentru normalizarea pieței de real estate, fapt care ulterior va avea un impact la nivelul afacerilor, ducându-le la următorul nivel.

Educarea agentului imobiliar și îmbunătățirea imaginii sale în fața clienților este un alt punct de interes în activitatea CEIR, potrivit vicepreședintelui Ciprian Iovu.

„În România, în momentul acesta, este nevoie de o educație corectă în domeniul în care lucrăm. Suntem cam singura industrie, unde se și învârt foarte mulți bani, care nu are reglementat absolut nimic. Educația și publicitatea agentului imobiliar în fața clientului cred că au devenit lucruri foarte importante în ziua de astăzi, de aceea este vital ca noi să ne organizăm și să vedem cum putem face acest lucru cât mai corect și concret”, a mai spus el.

Iovu a ținut să sublinize că orice jucător din domeniu care demonstrează că a obținut rezultate remarcabile poate să aplice pentru a deveni parte a CEIR, indiferent de sistemul de lucru agreat, intermediere sau reprezentare exclusivă.

Printre cerințele pe care trebuie să le îndeplinească, în schimb, companiile care vor să adere la asociație se numără o vechime de cel puțin 3 ani pe piață și o echipă compusă din 10 sau mai mulți agenți imobiliari. Înregistrarea unei cifre de afaceri de peste 30.000 de euro/an pe fiecare agent imobiliar care activează în cadrul companiei este un alt criteriu luat în considerare.

Nu este de neglijat nici imaginea brandului în cauză în mediul online. Astfel, pentru a putea deveni membru CEIR, o agenție trebuie să aibă un rating pe Facebook și Google de peste 4*.

„Ne dorim să îi avem alături de noi pe acei lideri care au demonstrat în timp că pot să facă imobiliare la un nivel satisfăcător și pot să aducă valoare acestei piețe. Este foarte important să ne ducem acolo unde consumatorul nostru este setat ca așteptări și să putem să îi satisfacem nevoile pentru că percepția, din păcate, de foarte mulți ani în piață este destul de negativă. Trebuie să recunoaștem acest aspect și să încercăm să îl îmbunătățim pe cât putem”, a spus și vicepreședintele Eugen Encuțescu.

El a ținut să sublinieze că afilierea la CEIR va avea și beneficii în procesul de recrutare al membrilor asociației. „Recrutarea este un element foarte important pentru orice companie, din orice domeniu, nu doar din imobiliare. Este important ca oamenii care vin alături de aceste branduri să știe că vor fi parte dintr-o comunitate, unde vor avea parte de educație și atunci vor reuși să adauge valoare lucrurilor pe care le fac zi de zi”, a explicat Encuțescu, adăugând că cei nou intrați în domeniu „trebuie educați și crescuți după anumite criterii care să poată duce la performanță”.

În cadrul evenimentului de lansare a fost organizat și panelul de discuții pe tema „Avantajele unei comunități a elitelor imobiliare din România”, moderat de Dan Țiganu, Chief Sales Officer Eugen Estate. Printre speakerii care au luat parte la dezbateri s-a numărat și CEO-ul Imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])