Șase întrebări ale vânzătorilor de locuințe

Prețul cu care poate vinde casa nu este singura nelămurire a unui proprietar.

cumparatori real estateÎntrebările pe care vi le pune un proprietar atunci când vă solicită consultanță pentru vânzarea locuinței sale nu trebuie să vă plictisească sau să vă sperie. Ele sunt normale – da, și cea legată de prețul pe care poate să-l obțină. Tot ce trebuie să faceți este să vă puneți pentru câteva momente în pielea clientului și să âi răspundeți la întrebări.

Realtor.com a întocmit o listă cu cele mai frecvente întrebări ce vin din partea vânzătorilor și a discutat cu brokeri imobiliari pentru a vedea care sunt răspunsurile.

Întrebare: Ce îmbunătățiri trebuie să aduc locuinței înainte să o scot la vânzare?
Răspuns: ”Mulți vânzători manifestă o anxietate extremă doar la gândul că trebuie să aranjeze un pic locuința, atât de mare încât renunță la ideea de a o scoate pe piață”, spune alyssa Blevins, Pierce Murdock Group. De cele mai multe ori însă, sunt mult mai puține lucruri de făcut decât crede vânzătorul, iar această idee trebuie scoasă în evidență.

Întrebare: Cât valorează casa mea?
Răspuns: ”Oamenii au tendința să compare locuința lor cu cea mai scumpă proprietate din zonă”, spune Mary Ann Grabel, agent la Douglas Elliman. O analiză comparativă de piață, în care să fie scos în evidență prețul de tranzacționare al locuințelor similare din zonă este un instrument eficient în aceste cazuri.

Întrebare: În cât timp voi reuși să vând casa?
Răspuns: ”Cu cât expunerea este mai mare, cu atât ofertele vor veni mai repede”, spune Felise Eber, broker afiliat Coldwell Banker Residential Real Estate. Postarea pe rețelele sociale și comunicarea verbală către toți cunoscuții a intenției de vânzare sunt două acțiuni pe care trebuie să le aveți în vedere.

Întrebare: Este ”scenografia” chiar atât de importantă?
Răspuns: În Statele Unite ale Americii, o locuință în care a fost realizată, anterior vizionării, o ”scenografie” se vinde cu 88% mai repede și cu 20% mai scump față de o casă în care acest aspect nu a fost avut în vedere. Cele mai importante elemente sunt folosirea unor culori neutre și înlăturarea fotografiilor de familie ale proprietarului.

Întrebare: Să vin și eu la vizionare?
Răspuns: Răspunsul este nu. Proprietarul, care este atașat de locuință, va avea tendința de a deveni ofensiv atunci când potențialul cumpărător își va exprima anumite puncte de vedere negative despre locuință.

Întrebare: De ce să plătesc un comision agentului?
Răspuns: Pe parcursul oferirii de consultanță vânzătorului, aveți grijă să punctați serviciile pe care i le oferiți. În plus, menționați că pentru fiecare oră pe care o petreceți împreună cu vânzătorul, ați lucrat alte nouă ore la birou sau pe teren, promovând proprietatea, ocupând-vă de acte, realizând analize comparative de piață și altele.