Schimbare de președinte la APAIR

Mandatul lui Georgian Marcu ca președinte APAIR expiră în la sfârșitul acestei luni. În umătorul an, președintele APAIR va fi Mihai Badea, realtor, Imoprest.

Georgian-Marcu-Green-AngelsCând îl întrebi care au fost principalele realizări ale Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR) de când a preluat mandatul de președinte, acum un an, Georgian Marcu,broker/owner Green Angels vorbește despre echipă și parteneri. ”Pachetul de beneficii, echipa și direcția în care a luat-o asociația consider că sunt principalele mele realizări”, spune el. ”Este pentru prima oară când o asociație imobiliară a lucrat la un pachet de beneficii pentru membrii săi.”

Georgian Marcu spune că scopul suprem al asociației trebuie să fie reglementarea meseriei: ”Cei care intră în branșă ar trebui să aibă parte de o educație minimă obligatorie. Mă refer la o școală l absolvirea căreia să obții o licență, care să fie reînnoită în urma unui examen odată la doi-trei ani. În momentul de față nu există nicio barieră în a intra în meserie. E un lucru bun din punct de vedere al concurenței, dar e foarte rău pentru că mulți din oamenii capabili nu se uită la branșă”.

În prezent, APAIR, construit după modelul National Association of Realtors din Statele Unite ale Americii – organizație la care este afiliată – numără 59 de membri. Și pentru că a venit vorba de SUA, trebuie spus că NAR numără circa 1,1 milioane de ”realtori” – așa cum se numesc agenții și brokerii imobiliari care sunt membri ai asociației, denumire pe care o poartă și membrii APAIR –, prin intermediul cărora se desfășoară aproximativ 90% dintre tranzacțiile rezidențiale din Statele Unite ale Americii.