Schimbări în piața rezidențială

Această toamnă a adus, din perspectiva segmentului rezidențial, marcând intrarea pe piață a unor dezvoltatori care anterior au activat în alte sectoare.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-builder-construction-worker-hammer-house-illustration-arms-crossed-background-set-inside-triangle-done-retro-image30952538Una dintre cele mai interesante tendințe apărute în piața rezidențială este implicarea în acest segment a dezvoltatorilor care în anii trecuți au activat în special pe piața clădirilor de birouri, dar și spațiilor comerciale. După anunțul din august al AFI România, dezvoltatorul care a edificat și operează centrele comerciale sub brandul AFI Palace din București și Ploiești, conform căruia compania va începe lucrările la un ansambșu rezidențial în cartierul Bucureștii Noi din Capitală, iată că luna octombrie a adus alte vești.

Un alt dezvoltator a anunțat încă din iunie că va miza în perioada următoare pe rezidențial. Este vorba despre omul de afaceri Ovidiu Șandor, a achiziționat un fost teren industrial cu o suprafață de peste cinci hectare din imediata apropiere a centrului Timișoarei, pe care va construi un ansamblu modern de locuințe, precum și spații de birouri. Proiectul, care se va întinde pe o suprafață de 5,3 hectare pe Bulevardul Take Ionescu, este una dintre cele mai ample investiții din zona de vest a țării, cu un total planificat de 1.200 de apartamente, 50.000 mp de birouri și o importantă componentă de servicii.

La ediție recent încheiată a Târgului Imobiliar Național (tIMOn), un alt dezvoltator cunoscut pentru edificarea de clădiri de birouri a anunțat implicarea sa în rezidențial, domeniu în care a mai activat și în trecut, însă la un nivel relativ restrâns. Grupul italian Nusco Imobiliaria are în prezent în dezvoltare două proiecte imobiliare rezidențiale, acesta fiind cel mai nou pariu al companiei care mai deține afaceri în zona imobiliară, însă pe segmentul de birouri, dar și în industria de producție de uși și ferestre.

“Ne aflăm într-un moment bun al pieței imobiliare în care apetitul clienților este din ce în ce mai mare spre achizițiile de locuințe noi iar fondurile companiei trebuie utilizate pentru a investi și dezvoltă proiecte care aduc valoare adăugată și profit”, spune Michele Nusco, CEO și unul dintre acționarii grupului italian Nusco.

Cel mai nou proiect  dezvoltat de Nusco Imobilaria este Citta Residential Park, situat în apropierea Pieței Delfinului din București. Complexul este format din patru blocuri cu un total de 380 apartamente, construit în două etape. Prima etapă va fi gata în aprilie 2017, iar ansamblul dispune de apartamente cu două sau trei camere. De asemenea, grupul italian NUSCO a finalizat în iunie 2016 un proiect nou, Premio Exclusive City Center Apartments, amplasat în zona central a Capitalei. În numai patru luni, jumătate dintre apartamente au fost deja vândute, iar pană la finalul anului se asteaptă că proiectul să fie vândut integral.