Schimbările apărute pe piața rezidențială pe fondul pandemiei sunt permanente. Cum va arăta apartamentul viitorului?

Schimbările produse de pandemia de coronavirus la nivelul pieței rezidențiale sunt unele permanente și vor rămâne alături de noi chiar și dacă nu va mai exista un al doilea val al epidemiei, așa cum anticipează mai mulți specialiști, este de părere Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și Spania.

În perioada de izolare impusă pe fondul răspândirii COVID-19, mulți dintre noi am continuat să lucrăm, mutându-ne biroul acasă. Nevoia de a separa spațiul de lucru a devenit în acest context cât se poate de clară și reprezintă una dintre modificările apărute la nivelul pieței, în opinia reprezentantului Cordia România.

„Este foarte interesant ce se întâmplă acum pe piață și cred că designul apartamentelor se va schimba, atât la interior, cât și la exterior”, a declarat Mauricio Mesa Gomez în cadrul unui eveniment.

„Cred că apartamentul viitorului va include un spațiu de lucru de acasă, un mic loc unde îți vei putea lua cu tine laptopul și telefonul, o zonă izolată de restul locuinței. Poate că nu vei lucra de acolo toată săptămâna, doar câteva zile pe săptămână. Nevoia de siguranță și de confort crește în momentul de față și nu se manifestă doar în interiorul apartamentelor, ci și în privința facilităților oferite de proiect și în privința mediului urban în care este localizat acesta. Toate influențează, de asemenea, modul în care proiectele vor arăta la exterior, dar și locația lor”, a mai menționat el.

Cordia România face parte din grupul Futureal și dezvoltă, în prezent, proiectul Parcului20 în zona Expoziției din București. Dezvoltatorul are planuri mari în Capitală, pe care situația generată de pandemia de coronavirus nu le-a schimbat, după cum ne-au declarat reprezentanții companiei în cadrul emisiunii imoExpert.

Astfel, Cordia România intenționează în continuare să aducă pe piață anual 500 de apartamente și să facă investiții de 100 de milioane de euro în următorii ani, pe lângă suma de 40 de milioane de euro alocată ansamblului Parcului20.

Citește și: Evoluția prețurilor apartamentelor în luna mai. Scăderi moderate în patru mari orașe din țară

Citește și: Aproape 15.000 de locuințe noi în trei luni, date în folosință în România

Citește și: #Împreună, online, la Gala Profesioniștilor în Imobiliare 2020. Lista marilor câștigători ai celor mai râvnite premii din real estate

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])