Scurtă radiografie a cererii și ofertei

Interesul (cererea) pentru apartamentele noi este în creștere față de acum patru ani, pe toate categoriile de preț și de număr de camere. Cum stăm cu oferta?

Acum patru ani, interesul vizitatorilor portalului Imobiliare.ro pentru apartamente vechi era crescut. Asfel, dintre cei interesați de achiziția unui apartament , cei mai mulți căutau o locuință veche, potrivit datelor Imobiliare.ro. În prezent, potrivit unei prezentări susținute la CPI București de către Adrian Erimescu, CEO și cofondator al portalului imobiliar, situația s-a schimbat semnificativ, după cum se poate observa în graficele de mai jos, chiar dacă apartamentele vechi dețin încă, pe anumite categorii de preț și număr de camere, ponderea majoritară în privința interesului potențialilor cumpărători.

Schimbarea preferințelor și creșterea interesului pentru apartamentele noi, așa cum reiese din analiza realizată de Imobiliare.ro, ar trebui să fie de natură să elimine anomalia din piață existentă în prezent: prețurile cerute ale apartamentelor vechi sunt foarte apropiate de cele ale locuințelor noi.