Ce înseamnă, pentru brokerii imobiliari, faptul că piața de materiale de construcții a crescut în 2014?
Vești bune din piața de materiale de construcții! Pentru piața de materiale de zidărie, 2014 a fost primul an în care s-a simțit realmente o creștere a cererii, ceea ce se traduce, pentru brokerii imobiliari, prin locuințe noi apărute pe piață, prin urmare mai multe oportunități de afaceri. ”Toți jucătorii au beneficiat de o prelungire semnificativă a sezonului de construcții, datorită condițiilor meteorologice favorabile. Totodată, avansul înregistrat de construcțiile rezidențiale, cu 36% la 11 luni versus aceeași perioadă a anului precedent (conform informațiilor Institutului Național de Statistică), ne confirmă că piața a crescut cu 5-7% în 2014”, spun reprezentanții Cemacon, producător de blocuri ceramice.
Compania a încheiat anul 2014 cu rezultate în creștere. Conform datelor preliminare aferente anului 2014, după trei ani de creștere a afacerii, Cemacon raportează pentru întregul an 2014 o creștere a cifrei de afaceri brute de 31%, datorată în principal vânzării de produse finite. Veniturile operaționale au crescut cu 25% și au depășit dinamica cheltuielilor operaționale, conducând la o îmbunătățire puternică a profitabilității operaționale:+43%.
„În 2014, Cemacon a atins un nivel superior al business-ului. Am consolidat compania și am pus noi baze de creștere și dezvoltare. Am reușit, ca în fiecare an, din 2010 până în prezent, să obținem creșteri spectaculoase, pe o piață de materiale de construcții care a scăzut. De pe locul 8 în anul 2010 în ierarhia producătorilor de cărămizi, am urcat pe locul 3 în 2014, am crescut cifra de afaceri de la 5 milioane la 14 milioane de euro și cota de piață de la 6,7% la 17,5%”, spune Liviu Stoleru (foto stânga), director general și președinte al Consiliului de Administrație al Cemacon.
În anul 2014, fabrica Cemacon de la Recea, județul Sălaj, a funcționat la capacitate maximă, cu consumuri calorice minime, ca urmare a investițiilor realizate în prima parte a anului. Investițiile au avut rolul de a mări productivitatea, de a reduce costurile și a îmbunătăți calitatea produselor, fapt ce a contribuit la obținerea rezultatelor foarte bune în anul 2014.