Strada din Cluj-Napoca unde s-au încheiat cele mai multe tranzacții imobiliare. Valoarea lor a depășit 45 de milioane de euro

Pe o singură stradă din Cluj-Napoca s-au încheiat, anul trecut, 672 de tranzacții cu proprietăți imobiliare, cel mai mare număr înregistrat la nivelul întregului municipiu. 

Foto: Google Maps

Este vorba despre strada Soporului. Aici, tranzacțiile imobiliare încheiate pe parcursul lui 2018 s-au ridicat la aproximativ 45,7 milioane de euro, fapt ce o face să fie și strada cu cele mai valoroase tranzacții, conform Ghidului Tranzacțiilor Imobiliare, publicat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. De menționat este și faptul că valoarea totală a tranzacțiilor imobiliare încheiate anul trecut în Cluj-Napoca a fost de circa 642 de milioane de euro.

La nivel de cartiere, cele mai multe tranzacții imobiliare, peste 1.000, s-au înregistrat în Mănăștur. La polul opus s-a aflat Făget, cu doar 34 din totalul de 8.697 de tranzacții înregistrate la nivelul municipiului în cursul lui 2018.

Centrul orașului a fost, așa cum era de așteptat, zona în care s-au înregistrat cele mai valoroase tranzacții, acestea depășind 73 de milioane de euro. În schimb, cele mai puțin valoroase tranzacții au fost încheiate în cartierul Bulgaria.

O clădire de tip comercial situată în zona străzii 21 Decembrie 1989 a făcut obiectul celei mai mari tranzacții din municipiu, valoarea sa depășind 8,7 milioane de euro. Cea mai scumpă casă, localizată în zona Străzii Moților, i-a adus propriatarului suma de 650.000 de euro, în timp ce terenul vândut cu cel mai mare preț s-a aflat în cartierul Borhanci. Acesta din urmă s-a vândut cu 400.000 de euro.

Cele mai multe tranzacții din municipiu au avut ca obiect apartamente, valoarea acestora depășind 410 milioane de euro.  Cel mai bine s-au vândut apartamentele cu o suprafață cuprinsă între 35 și 55 de mp.

Achizițiile persoanelor fizice au reprezentat 81% din valoarea tranzacționată și au fost finanțate în proporție de 80% din surse proprii, conform ghidului. Cât despre cumpărători, 66% au fost clujeni, iar sub 2% străini.

Vrei să afli mai multe despre evoluția pieței rezidențiale? Găsești AICI cele mai noi date pentru principalele șase orașe ale țării

Citește și: Cătălin Priscorniță, Blitz: Clujul sfidează predicțiile de criză

Citește și: Investiție de 42 de milioane de euro într-un proiect mixt din Cluj-Napoca

Citește și: Răzvan Cuc, RE/MAX România – Clujul este un Eldorado al țării, dar rămâne mult în urma altor orașe europene. Iată ce trebuie să facă agenții pentru a profita de potențialul pieței

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])