Studiu SVN România: În nordul Bucureștiului există peste 6.500 de locuințe în construcție. Urmează alte 6.000!

Cele mai multe dintre aceste locuințe în construcție se află în zona Aviației-Pipera, unde există și o mare concentrare de spații de birouri.

Studiu SVN Romania in nordul Bucurestiului exista peste 6.500 de locuinte in constructie

Un studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN România arată că peste 6.500 de locuințe se află în acest moment în diferite faze de construcție în zona de nord a Bucureștiului, dintre care unele vor fi livrate pe piață în 2019, iar altele în 2020. Majoritatea acestor locuințe, respectiv circa 60%, se află în zona Aviației-Pipera, unde este concentrat o pondere semnificativă din stocul de birouri al Capitalei. În ceea ce privește termenul de livrare, de menționat este că aproximativ 2.400 de locuințe ar trebui să fie finalizate pe parcursul acestui an, în timp ce alte aproximativ 1.500 de unități ar avea ca termen de predare anul 2020.

„Chiar dacă o bună parte a locuințelor care se vor finaliza în acest an în zonă sunt deja precontractate, putem observa o aglomerare pe segmentul ofertei, în special în ceea ce privește anii următori. Amplasamentul în apropierea clădirilor de birouri și în zona de nord nu mai reprezintă unica garanție că dezvoltatorii vor înregistra rezultatele scontate. Potențialul există, dar investitorii trebuie să își facă planurile mult mai temeinic și să ofere produse superioare calitativ, încă vedem, spre exemplu, proiecte poziționate greșit pe piață.”

Andrei Sârbu, CEO SVN România

11.272 de locuințe de locuințe livrate în 2018 în București-Ilfov

Pe lângă proiectele aflate deja în construcție, datele companiei arată că alte aproximativ 6.000 de locuințe sunt în faza de planificare pentru a intra în dezvoltare în perioada 2020-2021 în arealul Floreasca – Aviației – Barbu Văcărescu – Pipera, zona căpătând în ultimii doi ani o importanță semnificativă în materie de construcții de locuințe la nivelul Capitalei. Ca termen de comparație, anul trecut au fost livrate 11.272 de locuințe în regiunea București – Ilfov, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în creștere cu 18% comparativ cu 2017. Cele 6.000 de unități locative aflate deocamdată doar în faza de planificare vor fi incluse atât în cadrul unor noi faze ale unor proiecte deja existente, cât și în ansambluri care ar urma să fie lansate pe piață în viitor.

Citește și: Brandul SVN intră pe piața imobiliară românească și vrea să ajungă în top 5 companii de consultanță în 2020

Despre SVN România

Din portofoliul rezidențial al SVN România fac parte peste 10 proiecte rezidențiale, cu un minimum de 350 de unități fiecare, pentru care SVN România este consultant și agent exclusiv; printre acestea se numără Aviației Park (Forte Partners), Baba Novac Residence (SIF Moldova), Belvedere Residences (Băneasa Developments), Cosmopolis (Opus Land), Parcului20 (Cordia) sau Soho Unirii (London Partners).
SVN România operează și un birou local în Cluj – Napoca, activ pe toate segmentele pieței imobiliare, și o divizie de brokeraj de credite – SVN România Credit & Financial Solutions.

Divizia de property management din cadrul companiei va avea în administrare aproximativ 550.000 de metri pătrați de spații de birouri și peste 1.000 de spații comerciale, printre cei mai importanți clienți ai companiei numărându-se Telekom, Banca Comercială Română și UniCredit Bank.

SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni (Australia, Caraibe, Coreea de Sud, Canada, Mexic, România, Rusia și Statele Unite ale Americii), în care activează peste 1.600 de consultanți imobiliari și personal administrativ.